#Shorts Ce este o “bombă cu vid” sau arma termobarică?

0
(0)

Sambata un video detaliat despre rachetele neconventionale ale Rusiei.
Mai multe video #shorts aici: https://www.youtube.com/playlist?list=PLcod69NUBSYiax7w_5cXANwSf5b8I22V0 />
Aceasta bombă se numeste “tatăl tuturor bombelor”, fiind cea mai puternică armă, excluzându-le pe cele nucleare. Este folosită în special împotriva clădirilor și a bunkerelor. Cum funcționează?
Bomba conține un gaz ușor inflamabil, aflat sub presiune într-un recipient. Atunci când atinge ținta, bomba eliberează gazul din recipient, care se disipă rapid în camerele din interiorul clădirii.
O scânteie ulterioară detonează gazul inflamabil, iar explozia se extinde rapid în toate camerele. De aceea, aceste bombe se numesc termobarice.
Efectul devastator nu se oprește aici.

Gazele fierbinți ale exploziei, aflate în expansiune, se răcesc rapid, generând o scădere locală a presiunii, adică un mic vid local. De aici denumirea de “bombe cu vid”, pentru că, din cauza presiunii scăzute, aspiră aerul înconjurător. Aerul se grăbește către zona de presiune scăzută, generând o noua undă de șoc.

Utilizarea bombelor termobarice este condamnată de multe organizații internaționale si interzisa prin Convenia de la Geneva.
.
#ukraine

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

15 Comments

  1. Nu este armă nucleară. Dacă este lovită la altitudine nu are efect la sol. Scutul este pt rachete strategice nu pt atacuri tactice și gandit sa apere America nu de grijă românilor au băgat bani in el .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *