Stele noi!

0
(0)

#youtubevideos #subscribe Urmareste mai multe #shorts aici
https://www.youtube.com/playlist?list=PLcod69NUBSYiax7w_5cXANwSf5b8I22V0 />”De atunci și până astăzi colonii de lumi pierdute/ Vin din sure văi de chaos pe cărări necunoscute/ Și în roiuri luminoase izvorând din infinit,/ Sunt atrase în viață de un dor nemărginit.” (Mihai Eminescu, Scrisoarea I)
Pentru noi, stelele din galaxia Messier 94 sunt într-adevăr “colonii de lumi pierdute” pentru că niciodată în viața noastră nu vom ști dacă ele au planete, dacă acele planete au viață sau dacă, de ce nu, niște ochi au privit de acolo spre Soare și l-au văzut cum arăta cu 16 milioane de ani în urmă.
Remarcabil la galaxia Messier 94 este inelul plin de stele strălucitoare, ca o ghirlandă, care înconjoară partea centrală a galaxiei (și care se vede la margine în imagine). El este datorat unei unde de presiune care traversează gazul și praful interstelar. Acolo unde gazul interstelar este comprimat de undă, densitatea de gaz și praf crește. Gravitația continuă procesul și norul de gaz se comprimă, inițiind fuziunea în centrul său și formând astfel o stea nouă. Stelele din inel sunt deci stele care “tocmai” s-au născut.

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *