A Patra Dimensiune Explicata | Invitat special @Fizica cu Cristian Presură

0
(0)

Chiar dacă există alte dimensiuni undeva în universul nostru sau în altele, ar trebui să călătorim într-un loc care să le includă, oamenii de știință nu sunt atât de siguri că le putem experimenta. Creierul nostru poate fi incapabil pentru accesarea lor. Matematic, putem descrie a 4-a dimensiune, dar este posibil să nu o experimentăm niciodată pe tărâmul fizic.
Chiar și așa, asta nu ne-ar împiedicat să căutăm dovezi ale altor dimensiuni mai mari 5d-6d de ce nu.

Alătură-te acestui canal pentru a primi acces la beneficii: Devino membru
https://www.youtube.com/channel/UCYr3_r637rtGN97Fmh53kbA/join

⭐️Voice&Owner- Flavius Calin
⭐️Avem Grup de Facebook-https://www.facebook.com/groups/3166171130061874

PODCAST HOST
🎧 https://anchor.fm/stellarium
🎧 https://open.spotify.com/show/2QnvDMoVDldxVLdpTGTddK

⭐️ Facebook – https://www.facebook.com/stellariumeducation
⭐️ Instagram – https://www.instagram.com/stellarium.youtube/?hl=ro
⭐️ Patreon- https://www.patreon.com/Stelarium/overview
⭐️ Paypal- https://www.paypal.me/Stelarium
⭐️ Mail- fabricadestele@gmail.com

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

13 Comments

 1. Timpul e doar o impresie mentală, nu există, e întotdeauna relativ, niciodată absolut cum sunt dimensiunile reale fizice cum ar fi distanța sau frecvența, așadar nu poate fi o a 4-a dimensiune, timpul este adimensional (la fel cum ar fi coeficientul de frecare). E doar un raport dintre viteza și distanța parcurse de un anumit corp în mișcare constantă. Acest raport e util pentru calcule necesare sincronizării obiectelor, evenimentelor într-un sistem invariabil, dar nu arată o realitate absolută. Nu timpul curge provocând evenimente, evenimentele dau impresia că timpul curge. Într-un sistem inchis la 0 kelvin, neinfluentat de câmpuri magnetice și gravitaționale, orice măsurătoare ar arăta că timpul stă pe loc acolo. Dar timpul nu stă pe loc, nici nu merge nicăieri, pur si simplu e un raport între energii și dimensiuni, universul fiind într-un prezent continuu.

 2. Buna domnule profesor Presura. Eu sunt sceptic in vedere cu dimensiunile.
  Eu cred ca sunt rezultatul imaginatiei noastre. In primul rand o realitate in care sa existe doar o dimensiune sau doua, nu exista. Orice exemplu de obiect intr-o dimensiune sau doua este alcatuit din materie, care la randul ei este in 3 dimensiuni, de exemplu atomul. Nu am auzit niciodata ca atomul sa fie descris in 2 dimensiuni sau una.
  Dupa parerea mea toata chestia aceasta cu dimensiunile am inventat-o noi, ea nefiind demonstrata inca in realitatea noastra, doar prin ipoteze. Am incercat sa explicam de ce lucrurile au o anumita forma si am inventat aceste dimensiuni pt ca sa ne fie mai usor de descris obiectele in spatiu. Insa din aceasta explicatie nu reiese cum ca ar exista locuri unde sunt doar 2 dimensiuni, sau una. Noi am inventat cele 3 dimensiuni pt motivele explicate mai sus, dupa care am inceput sa ne jucam cu idea de dimensiuni si ne-am imaginat o lume doar in 2 dimensiuni, sau una, sau 4,5,6…

  Doar atat vreau sa spun ca aceste dimensiuni sunt doar o alta forma de masura a noastra si ca existenta a altceva inafara de 3 dimensiuni este aproape imposibila.
  Si chiar daca am detecta in cele din urma particulele din teoria sforilor si presupunand ca ele ar aparea si ar disparea in fata ochilor nostrii, de unde am stii daca ele traiesc intr-o realitate cu 2 dimensiuni sau 3+ dimensiuni ?

  O zi buna.

 3. Timpul ca și concept, reprezintă o scurgere. De ce? Oamenii mor, flora, fauna, mor dar întotdeauna rămâne echilibrul. Noțiunea de timp nu a fost schimbată niciodată. Dar dacă, timpul reprezintă altceva decât ceea ce am fost noi învățați de milenii ?

 4. Domnule Presură, conceptul de dimensiune este specific doar spațiului, nu și timpului! Timpul este o proprietate care ține de posibilitatea de conservare, păstrare sau menținere a unei stări, proces sau fenomen. A amesteca toate acestea, este o eroare crasă generată de gândire,probabil din dorința de senzațional! Cred că este bine să urmăm calea rațiunii.

 5. Spațiul tridimensional este o idealizare în scopul unei reprezentări mai lesnicioase. În realitate, un spațiu tridimensional pur asemenea unui gol sau vid absolut nu este posibil. Spațiul real este un spațiu topologic, format pas cu pas sau particulă lângă particulă, proces ce ar trebui să se realizeze la infinit, însă care tocma datorită acestei necesități, formează salturi sau nivele de organizare, ceea ce face ca ,în mod uimitor ,universul să nu ne apară doar ca o infinitate de particule fără noimă, ci sub diferite forme, care mai de care mai fascinante."Criteriile" după care se organizează particulele elementare și care ,în mod paradoxal, duc la aceste salturi, reprezintă acele situații discrete care nu se supun unor legi sau reguli pentru că ,tocmai din ele rezultă, de fapt, aceste reguli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *