AM MĂSURAT UNIVERSUL Și AM AFLAT CEVA ȘOCANT!

0
(0)

🔸 DEVINO MEMBRU ►https://bit.ly/35Q8vXC
🔸 SPRIJINĂ ►https://patreon.com/cristianpresura

❗Discord ► https://www.discord.gg/presura
❗Instagram ► https://www.instagram.com/cristianpresura/
❗Facebook ► https://www.facebook.com/presura
❗Facebook page ► https://www.facebook.com/pg/stiintaclub/posts/
❗Asociația “Știinta pentru toți” ► https://www.presura.ro/

Urmareste aici toata #seriacool din care acest video face parte:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLcod69NUBSYiWVp2QL98wG0hTZYO1JL7X />Aceste videoclipuri sunt editate și conțin materiale precum animații/muzică realizate de Radu Ungureanu Grozea . ❗Instagram ► raduungureanu1996

🔊 Spotify Podcast ► https://spoti.fi/3dbvYo6
🔊 MixCloud Podcas ► https://www.mixcloud.com/StiintaClub/

📙 Carte ► “O calatorie prin Univers”: https://bit.ly/3pdOfGp
📙 Carte ► “Fizica Povestita”: https://bit.ly/2YsKaAc
📙 Carte ► “Care e diferența dintre un copil și un laptop?” https://bit.ly/3h4auLZ

🔸Distribuie pe Instagram! https://joinsnippet.com

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

6 Comments

 1. Stimate domnule Presură.
  Îmi place modul în care dvs. popularizați legile fizicii și vă acord ”like” chiar dacă nu sunt de acord cu tot ce spuneți. De fapt nu sunt de acord cu speculațiile unor fizicieni în legătură cu modelul universului.
  Prima speculație pe care o rejectez din start e aceea care ne presupune un univers multidimensional. În legătură cu aceasta, vreau să vă atrag atenția asupra faptului că spațiul cu ”n” dimensiuni este de fapt un model matematic și nu rezultă de nicăieri din vreo măsurătoare empirică, oricare ar fi aceea. Cred că e doar de domeniul sf nu de domeniul cercetării fundamentale.
  În legătură cu teoria referitoare la expansiunea la nesfârșit a universului, ar fi de remarcat că totuși această ipoteză intră în conflict cu legile relativității ale lui Einstein. Astfel, dacă universul își mărește viteza la nesfârșit cu o accelerație nenulă, va ajunge la un moment dat să atingă (și să depășească) viteza luminii în vid, lucru care cred că sunteți de acord cu mine că este imposibil. Din această imposibilitate trag concluzia că măsurătorile, calculele făcute în urma lor sau ambele, sunt inexacte.
  În ce privește materia întunecată (și energia întunecată) folosită pentru a explica ceeace nu se poate explica (încă) , este o altă ficțiune sf asemeni celei cu spațiul ”n” dimensional. Asta, deoarece existența ei este ”dedusă” din modele neprobate și este interesant faptul că ea este evidențiată la distanțe mari față de observatori, dar, deși se presupune că este uniform distribuită în întregul univers, ea nu este detectabilă prin nici o metodă în proximitate.
  Cred că atunci când se va afla adevărul în legătură cu ”anomaliile” detectate în observarea universului, vom avea explicații care vor fi considerate ”la mintea cocoșului” de către generațiile viitoare, exact cum pentru noi este la mintea cocoșului corelația dintre masă și energie descoperită de Einstein.
  Eu cred că aceste anomalii se datorează faptului că pe măsură ce privim mai departe în spațiu privim de fapt mai departe în timp și că ceeace vedem acum la ”marginea” universului era (și) aici în urmă cu acel timp. Poate că acestui fapt se datorează deplasarea spre roșu și nu neapărat (doar) efectului Doppler. Pentru a se deplasa cu o viteză accelerată, orice corp cu masă nenulă ar trebui să suporte aplicată asupra lui o forță. Nu cred că presupusa materie neagră poate aplica această forță asupra întregului univers și în același timp noi să nu o putem măsura în proximitate 😉
  Toată stima pentru ce faceți 🙂 urmăresc cu mare interes materialele dvs. prin care popularizați fizica și trebuie să recunosc faptul că aveți har didactic 🙂
  Să fiți iubiți 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *