Aurora polară de pe Jupiter!

0
(0)

#youtubevideos #subscribe Urmareste mai multe #shorts aici
https://www.youtube.com/playlist?list=PLcod69NUBSYiax7w_5cXANwSf5b8I22V0 />Asta este o auroră polară de pe Jupiter fotografiată de telescopul Hubble!
Multe planete (cum e și Pamantul) sunt înconjurate de un câmp magentic. Acesta funcționează ca un fel de ecran de forţă invizibil, pentru ca opreşte radiaţiile periculoase de la Soare. La polii planetei, câmpul magnetic este mai slab. Aici radiaţiile ajung până la atmosferă, pe care o lovesc violent, producând nişte jerbe de lumină foarte frumoase. Ele se numesc „aurore boreale“ (la Polul Nord) şi
„aurore australe“ (la Polul Sud). Astfel de aurore se găsesc în mai multe planete ale Sistemului Solar, incluzând Jupiter și Saturn.
Câmpul magnetic al lui Jupiter este de 20 000 de ori mai puternic decât cel al Pământului. El deviază vântul solar, care izbeşte cu forţă atmosfera de la poli, generând cele mai mari aurore din Sistemul Solar. Cum ştim, câmpul magnetic este invizibil. Dacă s-ar vedea cu acest câmp magentic, Jupiter ar apărea pe cer mai mare decât Luna.

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *