Ce este efectul Gloria?

0
(0)

⭐ Distribuie pe Instagram! https://joinsnippet.com/LsV4CV8Cjhc
💲 Devino membru ►https://bit.ly/35Q8vXC
💲 Sustine-ne ►https://patreon.com/cristianpresura

❗Discord ► https://www.discord.gg/presura
❗Instagram ► https://www.instagram.com/cristianpresura/
❗Facebook ► https://www.facebook.com/presura
❗Facebook page ► https://www.facebook.com/pg/stiintaclub/posts/

🔊 Spotify Podcast ► https://spoti.fi/3dbvYo6
🔊 MixCloud Podcas ► https://www.mixcloud.com/StiintaClub/

📙 Carte ► “O calatorie prin Univers”: t.ly/RkRED
📙 Cartea ► “Fizica Povestita”: https://bit.ly/2YsKaAc
📙 Carte ► “Care e diferența dintre un copil și un laptop?” https://tinyurl.com/yxkymwdg

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

15 Comments

  1. Pentru a nu băga lumea în… ceață ( 🙂 ), nimbul e asemenea (nu zic similar) curcubeului, numai că se vede tot discul pentru că altitudinea o permite.

    Întrebare, domnule Profesor: de ce cerul e albastru? Cred că tuturor le-ar plăcea să audă asta. 😉

  2. E bine de stiut ca zonele inalte ale atmosferei (zona muntoasa,…,) sunt caracterizate de prezenta in mediul atmosferic a unor parametrii electrici mai pronuntati decat din zonele joase (de campie). Diferenta de potential electric la varful muntelui este mult mai mare decat cea de la baza. Fluxul neutrinico-fotonic emis de Soare impacteaza corpul uman . Corpul uman se comporta ca un dielectric/ "ecran" pentru fluxul (emergent) fotonic emis de Soare. Corpul uman, antena filiforma plasata pe munte, se constituie intr-un concentrator de sarcini electrice , numarul de sarcini superficiale, de volum, cresc pe corp si astfel puterea de interactiune cu fluxul solar (,…, neutrini, fotoni, electroni LOCALI…,) creste . Se genereaza o lentila electromagnetica, a carui focar,…, astfel , incat pe prelungirea axei Soare-corp uman/ochi are loc, la o anumita distanta de corp, vizualizarea/generarea "umbrei" drepte a corpului uman cu haloul colorat (rezultat al difractiei) in care este incorporat. Am omis cateva detalii (interactiunea moleculelor de apa, oxigen, …, cu fluxul neutrinico-fotonic, …,)dar ,…, cam asta este mecanismul.

  3. Am învățat la fizica despre difracte! Dar acest fenomen nu apare întotdeauna! Trebuie sa existe anumite condiții în care lumina alba sa se descompună în culorile cjrcubeuluk, cum ar fi soarele, umvra și picăturile fine de ceata sau de ploaie

    Mi

  4. Ati omis ceva din explicatie si as fi curios dupa parerea d-voastra daca am dreptate. Ati spus ca trebuie sa fie Soarele in spate si sa se formeze o umbra. Este adevarat ca nu are nici o influenta majora umbra asupra efectului si este de fapt doar un indicator al faptului ca te afli in pozitia corecta pentru a observa efectul? Si zic asta pentru ca trebuie sa fii pe aceeasi directie cu raza de lumina care bate de la Soare pentru ca tu sa poti observa reflexia luminii din acele particule. Altfel daca nu ai observa umbra ar insemna ca nu te afli pe aceeasi directie cu raza si prin urmare reflexia nu ar mai ajunge la tine pentru a fi observata. Corect?

  5. DE stiut ca anizotropia electrica a globului electric nu este numai pe verticala ci si pe orizontala. La ecuator avem valori ai parametriilor electrici ai atmosferei mult mai mari decat cei de la latitudini mai mari de 35-40 grade. In consecinta , efectul are o probabilitate de aparitie mai mare la ecuator .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *