Ce legătură există între informatică și biologie?

0
(0)

Cum poate informatica ajuta la înțelegerea impactului bacteriilor din corp asupra sănătății omului? La ce ne trebuie atâtea date despre sănătatea oamenilor? Cum influențează metodele de calcul folosite de bioinformaticieni descoperirile din domeniiul medical, farmaceutic si biologic? Cum poate deveni informatica o problemă etică? La aceste întrebări și altele din același domeniu ne va răspunde Mihai Pop, Profesor la departamentul de Computer Science, director al Instutului Universității Maryland de Advanced Computer Studies, într-o discuție LIVE moderată împreună cu Ada Roseti miercuri de la ora 21.00, aici: https://www.youtube.com/watch?v=8-0iFoAJBy0 />Dacă ai întrebări legate de informatică, data science și legătura lor cu biologia, pune o întrebare aici și, dacă întrebarea ta va primi răspuns în cadrul emisiunii, poți câștiga o carte de la Editura Humanitas.

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

9 Comments

  1. Virusul SARS-COV2, creat in laborator cu finanțare americană, a avut un aport esențial din partea AI in "ghicirea" secventei optime de animoacizi care sa faca acest virus cu 90% identitate de origine animală, să adere la celula umană.
    By-default, astfel de viruși, proveniți de la lilieci, au specificitate și, prin urmare, NU aderă optim, cu eficiență (nu se fixează optim de celula umană pentru a provoca infectii de amploare iar, daca totusi aderă, nu au transmisibilitate ridicată, tocmai, din cauza problemelor de fixare).
    Cercetătorii chineji, cu sprijinul inteligenței artificiale au reusit să determine care e combinația optimă care face proteina Spike sa se sudeze ideal la receptorul celulei umane.
    Deci iată unde găsim aportul tehnologiei moderne in bio-inginerie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *