Ce nu poate explica fizica? 🙇‍♂️

0
(0)

Comanda cartea cu reducere 30% : https://www.libhumanitas.ro/care-e-diferenta-dintre-un-copil-si-un-laptop-cristian-presura-humanitas-2020.html

🔸 SPRIJINĂ FINANCIAR ►https://patreon.com/cristianpresura
🔸 DEVINO MEMBRU ►https://bit.ly/35Q8vXC

❗Discord ► https://www.discord.gg/presura
❗Instagram ► https://www.instagram.com/cristianpresura/
❗TikTok ► https://www.tiktok.com/@cristian.presura
❗Facebook ► https://www.facebook.com/presura
❗Facebook page ► https://www.facebook.com/stiintaclub
❗Twitch ► https://www.twitch.tv/cristian_presura

🔊 Spotify Podcast ► https://spoti.fi/3dbvYo6
🔊 MixCloud Podcas ► https://www.mixcloud.com/StiintaClub/

📙 Carte ► “O calatorie prin Univers”: https://bit.ly/3pdOfGp
📙 Carte ► “Fizica Povestita”: https://bit.ly/2YsKaAc
📙 Carte ► “Care e diferența dintre un copil și un laptop?” https://bit.ly/3h4auLZ
❗Asociația “Știinta pentru toți” ► https://www.presura.ro/

Editare ► Oprea Ervin ►https://www.youtube.com/channel/UCbKb8T_hCyNbFIKyIWlfwvg

Testați gratuit 3 luni aplicațiia Da Vinci Kids: https://get.davincikids.tv/cristianpresura/

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

3 Comments

 1. Asta e filozofie de balta. Un student in anul 1 la filozofie se tavaleste pe jos cand aude. Bine, ma refer la unul din putinii studenti lucizi, ca si acolo profesorii insisi le predau ca sunt calculatoare. =)))))))))))))))

  Viitorul organismului nu e scris in gene. Nimeni nu stie cum se ajunge de la celula-ou la fiinta matura. De ce minti oamenii ?

  Constiinta nu se construieste in creier. Creierul nu exista. "Creier" e doar o idee in constiinta. Constiinta e eterna.

  Nu suntem facuti din atomi. Atomii nu exista. "Atomi" e doar o idee in constiinta. Suntem constiinte. Atat de trivial si totusi atat de greu de priceput cand esti indoctrinat cu aberatii materialiste.

  Qualia nu e un adaos la lumea materiala. Qualia e tot ce exista. "Lumea materiala" e doar o qualie in constiinta. Ai inteles totul cu susul in jos.

 2. Qualia, e exact ideea sinelui, ceea ce ne face sa ne intrebam de ce suntem aici, acum, si nu in alta era, de ce nu suntem un gandac sau un liliac, ce suntem noi ca obiect ce experimenteaza prin simturi. Intotdeauna m-am intrebat, de ce eu sunt eu si nu sunt altcineva. De ce sinele meu, este eu?
  Experiment mental: Daca cineva ti-ar putea clona corpul atom cu atom, molecula cu molecula, sinele care s-ar trezi ar fi tot tu, sau cineva cu amintirile tale? Ce s-ar intampla daca tu, cel original ai muri inainte ca clona ta sa se trezeasca. Si cand s-ar trezi, ai fi tu cel ce se trezeste de fapt, dar tot in corpul clonei? Ori tu ai fi mort definitiv si altcineva s-ar trezi in clona ta?

 3. Domnule Presura, mulțumesc pentru lectura. Permiteti-mi o întrebare : care este părerea Dvs despre filosoful américan Daniel Bennett, pe care v-am auzit citându-l de mai multe ori, mai ales cand abordati subiectul "Qualia".

  Ar trebui precizat, cred eu, că Bennett este unul din cei cinci gânditori contemporani care au pus bazele curentului "New Atheism". Bennett, un antireligios notoriu, spunea, citez : "Religia nu trebuie pur și simplu tolerată, ci ar trebui sa fie contracarată, criticată și expusă argumentelor raționale ori de cate ori apare" (Simon Hooper, "The rise of the New Atheism", 2012 (în engleză). Pană la interzicerea totală a religiei nu mai este decat un pas!

  Nu este nici o problemă că Bennett este un ateu radical, dar ar trebui ca aceasta informatie sa fie clară de la început. Dvs afirmați ca nu sunteți materialist, ceea ce ar putea fi interpretat ca sunteti idealist sau, mă rog, cel puțin "neutru", agnostic. Ori, de cate ori il citați pe Bennet și îi preluați afirmațiile despre Qualia, nu pot să nu mă gandesc la extremismul anti religios al grupului New Atheism.

  Multumesc anticipat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *