Cea mai mare galaxie cunoscuta din Univers!

0
(0)

#youtubevideos #subscribe Urmareste mai multe #shorts aici
https://www.youtube.com/playlist?list=PLcod69NUBSYiax7w_5cXANwSf5b8I22V0 />Astronomii au descoperit cea mai mare galaxie cunoscută din Univers!
Dacă galaxia noastră are 100000 de ani lumină, cea recent descoperită are 16 milioane de ani lumină diametru! De 160 de ori mai mare decât a noastră. Practic, dacă mergi cu viteza luminii, de 300000 km/s, tot îți ia 160 de milioane de ani să o traversezi.
Noua galaxie se cheamă Alcyoneus și este o galaxie radio. Se află la 3 miliarde de ani lumină depărtare. Sau se afla, că nu știm ce s-a întamplat în cele 3 miliarde de ani cât i-a luat luminii să vină la noi. Ea are în centru o gaură neagră supermasivă care atrage materia din jur într-un joc amețitor. Dar nu toată cade pradă găurii negre. O mică parte este accelerată la viteze apropiate de cea a luminii către polii găurii negre, de unde este ejectată înapoi în spațiu de câmpuri magnetice puternice.
Materia, ionizată și accelerată în proces, emite unde radio, de unde numele galaxiei.

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

3 Comments

  1. Salut, am o mare nelămurire:

    În condițiile în care lumina este cel mai rapid lucru din Univers, cu ce tehnologie pentru detectare și măsurare am ajuns noi până acolo, pentru a vedea acea galaxie atât de îndepărtată și cu ce instrumente s-au făcut măsuri până la limita Universului observabil?
    Mulțumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *