Conector USB-C pentru toate încărcătoarele!

0
(0)

#youtubevideos #subscribe Urmareste mai multe #shorts aici
https://www.youtube.com/playlist?list=PLcod69NUBSYiax7w_5cXANwSf5b8I22V0 />
Conector USB-C pentru toate încărcătoarele telefoanelor mobile, tablete sau aparate de fotografiat! Așa vrea Uniunea Europeană, care tocmai a dat o directivă obligatorie pentru toate companiile. Acum 10 ani erau vreo 30 de tipuri de conectori, doar că atunci marile companii au căzut la înțelegere să fie numai trei tipuri, pe care le avem astăzi: micro-USB, USB-C și conectorul Lightning de la Apple.
Numai că nici asta nu e bine, spune UE, care se plânge că deșeurile elctronice au depășit 12 milioane de tone anual. Așa că, peste 2 ani, toate companiile vor trebui să folosească un singur tip de conector pentru încărcător: USB-C!
Companiile ce folosesc Android nu par să aibă ceva împotrivă, ele oricum renunță încet încet la conectorul micro-USB în favoarea conectorului USB-C. Mai supărată este compania Apple, care a investit mult în brevetele de invenție ale conectorului său și care, astfel, va trebui probabil să plătească drepturi pentru standardul USB-C. Se zvonește însă că Apple va recurge la o altă soluție: încărcătoare fără fir și astfel să nu fie nevoiți să implementeze standardul impus de UE.

Întrebarea filozofică este: dispozitivul care încarcă fără fir telefonul nu are și el nevoie de conector?

https://www.theverge.com/2021/9/23/22626723/eu-commission-universal-charger-usb-c-micro-lightning-connector-smartphones

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

10 Comments

  1. Mai bine ar pune directiva sa nu mai existe telefoane cu baterie sub 5000mAh, dar ce facem cu conectorii la unelte special la cele de 18V de ex Einhell are un tip de conector, Makita altul si bosch probabil tot unul care nu se potriveste la celelalte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *