Cum proiectezi un rover lunar? „Deschis la cercetare” cu Dan Negruț

0
(0)

Află cum inginerii de azi rezolvă probleme mecanice cu ajutorul simularilor computerizate, în discuția cu Dan Negruț, profesor de inginerie mecanică la Wisconsin University din Madison. Urmărește LIVE discuția moderată împreună cu Ada Roseti marți de la ora 21.00, pe https://www.youtube.com/watch?v=5z6KqW2_XWY. Dacă ai curiozități, pune o întrebare aici și, dacă întrebarea va primi răspuns în cadrul emisiunii, poți câștiga o carte de la Editura Humanitas.

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

10 Comments

  1. OARE TREBUIE SA FOLOSIM COMBUSTIBIL LICHID SAU FIZIC SA NE DEPLASAM IN SPATIU SAU AR FI MAI SIMPLU SA FOLOSIM FORTA MAGNETICA SA NE DEPLASAM IN MILISECUNDE UNDE VREM SA AJUNGEM ?

  2. Fascinant . A simula un miniunivers si a face ca un obiect virtual sa interactioneze cu acesta prin intermediul unor senzori la fel virtuali. Cu aplicatii in multe domenii. E greu , dar alegem calea asta tocmai de aceea. Eu cred ca explorarea Lunii , a planetei Marte va fi facuta nu doar de roboti sau oameni ci de acest tandem , omul alaturi de robot , oricare forma ar avea acesta si adecvata scopurilor noastre. Ca mod de deplasare al roverelor acum solutia cea mai simpla e roata dar curand poate o tehnologie hibrida va fi de mare ajutor. Multumiri inviitatului si gazdelor pentru calatoria in lumea masinilor autonome.

  3. Cel mai bun rover? O sferă în interiorul căruia să se deplaseze o mașinuță 4×4 cu o roată și deasupra (dacă cade cu capul în jos să se echilibreze). Practic deplasându-te în interiorul bilei (ca șoarecele în tambur) tu deplasezi bila (cum s-ar deplasa tamburul cu șoarecele). Bila din carbon, ceva material rezistent, poate ajunge oriunde și nu pățește nimic. Mai nasol ar fi să urce pe o anumită înclinație, aici ar trebui văzut cât de mare e limitarea.
    DAR, un astfel de concept (bilă) ar putea fi folosit de oameni care să se deplaseze pe solul lunar sau marțian. În bilă să ai atmosferă (ușor de ținut, formă ok pt. așa ceva), și bila se poate deplasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *