De unde venim ? Ce suntem ? Unde mergem ? fizician Andrei Dorobanțu (USH – Matei Georgescu)

0
(0)

Andrei Dorobanţu este un reputat fizican teoretician, Communication Officer al Proiectului ELI-NP România (Institutul de Fizică şi Inginerie Nucleară “Horia Hulubei”).
Realizator al emisiunii “Paşaport pentru Ştiinţă” (Bucureşti FM).
În anul 2007, Uniunea Ziariştilor Profesionişti i-a acordat “Ordinul Ziariştilor” (clasa I – aur).

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

8 Comments

 1. Deci omul trupesc este format din omul de duh, plus trupul chimic ( de carne) și dublul eteric. Omul trupesc nu poate exista fără întruparea în el a unui om eteric și spiritual din spațiu! Sufletul sau scânteia divină este un instrument pentru dezvoltare sau evoluție spirituală, morală și intelectuală. Nu se compune, nu se descompune, așa cum a fost creat rămâne în eternitate.
  Astfel viața noastră terestră, a fiecarui om, nu provine dintr-o evoluție carnală întâmplătoare, ci este o CREAȚIE RAȚIONALĂ – trupească și spirituală, este o creație cerească născută din necesitatea introducerii în viața unui duh uman tânăr a unei perioade de studiu și de încercare, pentru desăvârșirea calităților lui morale și intelectuale, iar această perioadă de încercare se desfășoară într-un mediu diferit de mediul ceresc; un mediu terestru în care duhul uman venit la întrupare își construiește pe modelul lui spiritual, un trup de carne, conform destinului său, și pe care îl ține în funcțiune cateva zeci de ani!
  Ce suntem noi oamenii întrupați și cum suntem? În 1 Corinteni 6:19-20 pag.1116 ap. Pavel ne spune: “Nu știți că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt, care locuiește în voi și pe care l-ați primit dela Dumnezeu? Și că voi nu sunteți ai voștri? Proslăviți dar pe Dumnezeu în trupul și în duhul vostru care sunt ale lui Dumnezeu”. În Ioan 6:63 pag.1034 Domnul nostru Isus Hristos spune: “Duhul este Acela care dă viață, carnea nu foloseste la nimic”… În Matei 26:41 pag. 957 iar spune: “..duhul în adevăr este plin de râvnă, dar carnea este neputinciosă”. În Iacov 2:26 pag.1188 se spune: “…trupul fără duh este mort”.
  In Psalmi 82:1 și 82:6 pag. 602 se spune: ”Dumnezeu stă în adunarea lui Dumnezeu; El judecă în mijlocul dumnezeilor…Eu am zis: Sunteți dumnezei, toți sunteți fii ai Celui Prea Înalt”. În Evanghelia lui Ioan 10:34-35 pag.1040 Isus le răspunde iudeilor: ”Nu este scris în Legea voastră: ”Eu am zis: Sunteți dumnezei? Dacă Legea a numit dumnezei pe aceia, cărora le-a vorbit Cuvântul lui Dumnezeu,- și Scriptura nu poate fi desființată”.
  Învățatul antic Democrit ( 470…380 î.e.n.), acum 2400 de ani arăta că în afară de atomii obișnuiți ai elementelor chimice există și ETERUL. SPIRITUL ca și ETERUL este format din atomi mărunți, sferici și foarte mobili, și care PĂTRUND cu ușurință pretutindeni, atomi a caror mișcare constituie fenomenul vieții!
  Valoarea trupului de carne este doar relativă, ne spun duhurile libere neîntrupate, și că SPIRITUL este mai important. El trebuie să EVOLUEZE! Individul și popoarele ca unități trebuie să treacă prin furnalul durerilor de tot felul pentru a se ridica.
  Omenirea de azi ( ne comunicau duhuri superioare prin 1935) fiind pe o TREAPTĂ INFERIOARĂ de CUNOAȘTERE are la baza existenței sale religia teoretică. Creșterea înțelegerii și cunoașterii ne va întări raționamentul, iar religia actuală va deveni o religie științifică, dispărând bariera dintre biserică și laborator, mergând spre știința lui Dumnezeu cea veșnică.
  În povestirea “Urmașii lui Adam prin Set până la Noe” din Geneza 5:1-32 pag 5 și 6, dela versetul 18 se spune: “La vârsta de 182 de ani, Iared a născut pe Enoh…Enoh a născut pe Metusala…Enoh a umblat cu Dumnezeu 300 de ani; și a născut fii și fiice. Toate zilele lui Enoh au fost 365 de ani. Enoh a umblat cu Dumnezeu, apoi nu s-a mai văzut, pentru că l-a luat Dumnezeu…Metusala l-a născut pe Lameh… Lameh a născut un fiu. El i-a pus numele Noe…Noe, la vârsta de 500 de ani, a născut pe Sem, Ham și Iafet”. Scurtă povestire.
  Într-un apocrif ebraic “Cartea jubileelor” și ”Cartea lui Enoch” alt apocrif, se spune că Enoh a stat cu îngerii Domnului șapte jubilee (= 49 de ani), iar ei i-au arătat tot ce este pe Pământ și în ceruri. Că Enoh a primit instruirea și cunoștințele la bordul unei mari nave cerești ce gravita în jurul Pământului, rezultă din relatarea: “Și am văzut gurile tuturor fluviilor Pământului…și am fost într-o mare întunecime. Am văzut vânturile care se poartă printre nori, am văzut căile îngerilor, am văzut capătul Pământului…și am văzut sus firmamentul. Îngerul Mikhael m-a dus acolo unde sunt toate tainele îndurării, mi-a arătat toate tainele dreptății, și mi-a arătat marginile cerului și toate zăcătorile stelelor”…
  Sunt multe exemple de legătură ale celor din Cosmos cu cei de pe Pământ, dar să revenim la Geneza 6:1-4 pag.6 unde se spune: “Când au început oamenii să se înmulțească pe fața Pământului și li s-au născut fete, fiii lui Dumnezeu au văzut că fetele oamenilor erau frumoase, și din toate și-au luat de neveste pe acelea pe care le-au ales…Uriașii erau pe Pământ în vremurile acelea și chiar după ce s-au împreunat fiii lui Dumnezeu cu fetele oamenilor și le-au născut copii; aceștia erau VITEJII care au fost în vechime, oameni cu nume”.
  Dar în Matei 22:23-30 pag.950 în povestirea despre înviere, cu cei șapte frați și o singură nevastă, la întrebarea Saducheilor care ziceau că nu este înviere, Domnul nostru Isus Hristos le răspunde: “Vă rătăciți! Pentru că nu cunoașteți nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu. Căci la înviere nici nu se vor însura, nici nu se vor mărita, ci vor fi ca îngerii lui Dumnezeu în cer”. Rezultă că fiii lui Dumnezeu dela facerea noastră, unii dintre ei nu erau îngeri, dacă aceștia au fost compatibili ca să se împreuneze cu fetele oamenilor. Acești fiii ai lui Dumnezeu erau de fapt, alți oameni planetari extratereștri, de pe alte planete mai vechi din alte sisteme stelare. Astfel trupul nostru poate semăna cu cel al fiilor extraterestri, iar trupul nostru de duh după asemănarea lui Dumnezeu( Geneza 1:26-27).
  Miile de construcții megalitice ( din piatră sau săpate în piatră): piramide și temple sau construcții subterane în piatra dură; toate acestea sunt o DOVADĂ CERTĂ a colaborării cu Dumnezeu la facerea noastră și a oamenilor extratereștri din alte sisteme stelare mult evoluate, dar și o dovadă pentru mari POSIBILITĂȚI TEHNICE și TEHNOLOGICE la care noi oamenii tereștri trebuie să ajungem.
  Pentru supravegherea noastră fizică vizibilă, au mai ramas “ascunși” pe planetă și în jurul ei, o parte dintre acești oameni extratereștri planetari. Nu întâmplător în timpul unor evenimente terestre majore: cutremure, tsunami, erupții vulcanice, acești oameni extratereștri cu navele lor cerești apar ca din senin; sau cum au aparut în 15 februarie 2013, la ora 9 și 26 de minute dimineața, când au facut să explodeze în aer la 20 km înălțime, marele meteorit de 10 000 de tone, ce venea vijelios asupra regiunii Celeabinsk-Urali-Rusia, împiedicând un mare dezastru pentru regiunea respectivă, dar și pentru întreaga Europă și Asie!
  După datele Centrului pentru studierea inteligenței extraterestre ce consideră că există civilizatii cosmice interstelare cu știință și tehnologii mult avansate față de noi oamenii, s-au înregistrat 4000 cazuri de aterizări pe sol a unor ființe extraterestre, cu navele lor cosmice. Au fost 3500 cazuri cu piloți; au fost găsite materiale și s-au recuperat trupuri.
  Astfel, în majoritate prin datele scripturilor, Dumnezeu ne dă posibilitatea să înțelegem că pe planeta Pământ și în jurul ei trăiesc simultan TREI LUMI UMANE DIFERITE din punctul de vedere al dezvoltării tehnologice și al cunoașterii lucrurilor. Aceste lumi sunt: 1)- Lumea DUHURILOR sau Lumea CREATOARE; 2)- Lumea Oamenilor planetari EXTRATEREȘTRI de pe alte planete, care ne supraveghează fizic; 3)- Lumea OAMENILOR ÎNTRUPAȚI, pe Pământ cu suflete dela Dumnezeu, adică noi, Lumea a TREIA în cunoaștere și dezvoltare!
  Așa ne spune și ap.Pavel în Biblie în Filipeni 2:9-13 pag.1152 despre cei din CER, cei de pe pământ și cei de sub pământ când vorbește despre Domnul nostru Isus Hristos și spune: “Dumnezeu l-a înălțat nespus de mult și I-a dat Numele, care este mai presus de orice nume, pentru ca în Numele lui ISUS să se plece ORICE GENUNCHI, al celor din ceruri, de pe pamant și de sub pământ, și orice limbă să mărturisească, spre slava lui Dumnezeu Tatăl că Isus Hristos este Domnul… Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi și vă dă, după plăcerea Lui și voința și înfăptuirea”.

 2. Ar fi interesant ce zice omul acesta dar nu am rabdare sa il ascult mai mult de cinci minute ca imi vine sa il imping eu de la spate sa vorbeasca mai repede, mai fluent si mai coerent. Atat de greoi se exprima si atat de mult timp pierde ca sa gaseasca cuvintele mestesugite, de parca vrea sa ne spuna o poezie sau ceva din literatura, proza, eseuri, incat nu stiu daca are cineva rabdare sa il asculte. Prea mult o lălăie, prea multi "ăăăăăă…." până gaseste cuvintele. Pai cand vorbesti despre stiinta, vorbesti fluent, coerent, precis si la subiect. Nu amesteca stiinta cu literatura si proza !

 3. La inceput nu a existat NIMIC doar din punctul nostru de vedere si prin prisma perceptiilor noastre biologice care dealtfel sunt extrem de limitate . Ganditi-va ca in trecut daca intrebai pe un om , ce observa intr-o picatura de apa Curata , ti-ar fi raspuns : NIMIC . Asta , pana s-a inventat microscopul electronic , care ne-a permis ca acolo unde noi credeam ca nu exista nimic , sa admiram un intreg Univers in miniatura .

 4. In Infinitate nu exista singularitate si Dumnezeu este extraterestru ptr ca nu salastuieste pe Pamant.Orice gand,idee se poate materializa.Nimicul este materia prima a Cosmosului,iar Dumnezeu este tot ceea ce este creat din Nimic,si religiile sunt doar creatii umane.Isus a murit si a inviat ptr oameni,si va muri odata cu toata suflarea omeneasca,si aceeasi soarta vor avea toate deitatile omenirii,inclusiv diavolul si gasca lui de draci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *