Galaxia “semn de întrebare” 🌌 Cum “se aude” cosmosul? 🎵 Și alte noutăți.

0
(0)

Multumim Surfshark pentru sponsorizarea acestui videoclip. Introdu codul “Presura” pentru pentru o oferta exclusiva si inca 3 luni gratuite.👇 https://surfshark.deals/presura

Seria Fizica Cool #seriacool https://tinyurl.com/2s437srj
Seria shorts: https://tinyurl.com/yw8b4sab
Seria carte “Fizica Povestită” #fizicapovestita https://tinyurl.com/966kzam9
Seria „Dicţionarul de idei şi ideologii (#2i)”: https://tinyurl.com/muryddb5
Seria “Deschis la cercetare”: https://tinyurl.com/2p9dtb6k

🔸 SPRIJINĂ FINANCIAR ►https://patreon.com/cristianpresura
🔸 DEVINO MEMBRU ►https://bit.ly/35Q8vXC

Fizica pentru începători: https://tinyurl.com/4xbc67c2
Fizica cuantică: https://tinyurl.com/mr2d7acu
Fizica nucleara: https://tinyurl.com/3yv3kr5r
Fizica spațiului: https://tinyurl.com/3kc5jz95
Călătorie prin Univers: https://tinyurl.com/mv6sxxrb
Teoria relativității: https://tinyurl.com/2m8umyew
Fizica simplă: https://tinyurl.com/24j6ekje
Fizica avansată: https://tinyurl.com/39chd56e
Fizica mediului inconjurator: https://tinyurl.com/5n86xdzc
Cum sa ne protejam? https://tinyurl.com/mmyvr3n7
Fizica 5G: https://tinyurl.com/2p9b3j6r
Podcast “Întâlnirea cu fizica”: https://tinyurl.com/5n8hsswe

❗TikTok ► https://www.tiktok.com/@cristian.presura
❗Facebook ► https://www.facebook.com/presura
❗Facebook page ► https://www.facebook.com/stiintaclub
❗Instagram ► https://www.instagram.com/cristianpresura/
❗Twitch ► https://www.twitch.tv/cristian_presura
❗Discord ► https://www.discord.gg/presura
❗Reddit ► https://www.reddit.com/r/presura/

📙 Carte ► “Fizica Povestita”: https://bit.ly/2YsKaAc
📙 Carte ► “O calatorie prin Univers”: https://bit.ly/3pdOfGp
📙 Carte ► “Care e diferența dintre un copil și un laptop?” https://bit.ly/3h4auLZ

🔊 Spotify Podcast ► https://spoti.fi/3dbvYo6
🔊 MixCloud Podcas ► https://www.mixcloud.com/StiintaClub/
❗Asociația “Știinta pentru toți” ► https://www.presura.ro/

Cărți Cristian Presură: https://tinyurl.com/4vk6x68n
Conferinte Cristian Presura: https://tinyurl.com/5carykby
Interviuri cu Cristian Presura: https://tinyurl.com/5n7xrntu
Cristian Presura si invitații săi: https://tinyurl.com/3vfh3vtc

#stiinta #fizica #science #tehnologie #technology

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

12 Comments

 1. Va rog sa ma iertati ca nu am pus totul intr-un comentariu. Eu sunt Saizu Ionut Razvan si cred ca ipoteza de mai jos este adevarata. Asta este parerea mea. Daca aveti o alta ipoteza care imi poate deschide ochii mai mult, va rog sa imi spuneti. Am postat acest comentariu in speranta ca Domnul Cristian Presura va lasa un comentariu. As fi onorat daca ati reusi sa va rapiti putin din timp si sa aruncati o privire. Daca o veti face, nu este nevoie de o parere foarte indetaliata, desi ar fi binevenita. Mi-as dori sa discutam. Va multumesc mult, toata aprecierea si sanatatea! Aceasta este concluzia la care am ajuns.

  Am sa incerc sa explic in asa fel incat sa ma inteleaga toata lumea.
  Noi traim intr-un spatiu 3d inaltime, lunginme, latime, cu a 4a dimensiune, timpul. Putem calcula cum energia din jurul nostru tranzitioneaza prin dimensiunea timpului cu teoria relativitatii, mai exact cu Δt delta timp. Δt ne spune in felul urmator. Cu cat un obiect are viteza mai mare, cu atat acel obiect va experimenta timpul mai incet deoarece energia=(masa * viteza luminii) la puterea a 2a. E=mc^2. Cu cat ai mai multa energie, cu atat afectezi mai tare spatiul si timpul. Deci cu cat viteza noastra e mai mare ori greutatea noastra e mai mare, cu atat avem un efect mai mare pe spatiu si time. Toate bune si frumoase pana aici.

  La inceputul universului nostru nu exista timp dearece Δt era 0. Si 0 este egal cu -∞. Deci la inceputul universului nostru Δt = -∞ Atunci a inceput totul in universul nostru, iar fizica, clasica ne poate aduce doar pana aici. Apoi avem fotonul care nu are masa deloc, iar fotonul din punctul sau de referinta are doar inceput si sfarsit, deoarece calatoreste cu viteza luminii iar Δt = 0 sau -∞, nu are timp. Gaurile negre au singularitatea care este infinit de mica. Deci o masa de milioane de ori cat pamantul nostru intr-un punct infinit de mic, aici Δt este tot 0, din nou -∞. Singularitatea nu are spatiu si timp. De aici am dedus ca energia poate exista inafara spatiului si timpului nostru oricand Δt = -∞. Minus infinit nu exista, deoarece nu am mai experimenta universul nostru. Deci inafara spatiului si timpului nostru Δt = +-∞.

  De aici putem deduce ca energia poate exista oriunde inafara spatiului si timpului nostru, atata timp cat Δt = (+-∞) – (spatius si timpul nostru).

  Daca tratam energia ca o dimensiune, sau minimul necesar sa poata exista in alte dimensiuni inafara timpului si spatiului nostru, totul capata sens. Eu consider ca asta este completarea teoriei relativitatii a lui Albert Einstein. Deoarece deodata universul nostru are si inceput si sfarsit. Totodata gaurile negre nu mai sunt un mister. Pur si simplu s-au intamplat, se intampla sau se vor intampla in alte dimensiuni. Cand Δt = +-∞. Tot ce se intampla in universul nostru e doar tranzitia energie/masei prin spatiul nostru. In realitate e un spectru dimensional care se imparte in nenumarate alte dimensiuni. Ganditiva ca daca reusiti sa va extindeti mintea pe o dimensiune superioara puteti citi gandurile altor oameni cu precizie.

  Eu cred ca toate dimensiunile se intalnesc intr-un singur punct si au acelasi punct de provenienta, cred ca acest punct infinit de mic si mare in acelasi timp. In prima dimensiune totul si nimicul se unesc, acolo totul este infinit. Un infinit numar de coordonate si nici o coordonata in acelasi timp. Tot timpul, dar fara timp. Toata energia, dar fara energie. In aceasta dimensiune, sau aceasta dimensiune este Dumnezeu insusi. Acolo este doar inceput si sfarsit, fara prezent. Iar cum noi suntem o bucatica din infinitate(divinitate) suntem Dumnezeu insusi in alta forma. Fiecare din noi. Dupa ipoteza prezentata Δt va fi infinit din nou la sfarsitul universului. Ori va fi un fenomen natural, ori unul cauzat de o forma inteligenta de viata. Raspunsurile astea le vom descoperi cand ne intoarcem inapoi la sursa.

  Nu stiu sub ce forma ne vom intoarce la sursa. Si nu stiu daca vom sti pana nu ne vom intoarce. Fiecare poate interpreta cum vrea. Eu la concluzia asta am ajuns. Nu poti calcula infinitul dintr-un corp de om. In shimb nu conteaza ca e 0 si infinit, undeva la mijloc 0 si infinit sunt acelasi lucru. E o tranzitie dintr-un numar in celalalt.

  Pentru mine teoria relativitatii completa e o bariera foarte bine definita. Intelegerea acestui concept ma facut sa cred ca aceasta bariera in sine reprezinta o intrebare din partea universului, din partea lui Dumnezeu. Dumnezeu ne sopteste "Crezi in mine?". Am ajuns la concluzia, ca cel care va crede cel mai mult si va munci cel mai mult in directia asta va dobandi cunsotintele infinitului. Acum crezutul poate veni in multe forme. Trebuie sa crezi in Dumnezeu, sa fi Dumnezeu si sa te consideri demn sa fi Dumnezeu. Cu totii pe pamantul asta avem aceasi putere. Dumnezeu ne-a facut in asa fel incat cu munca si credinta poti depasi orice impas. Cred ca vei putea depasi chiar si nemurirea daca esti ambitios. Dar ti-ai dori sa traiesti o eternitate?

  O parte din masa care ne lipseste din univers cred ca se afla in alte dimensiuni, si cred ca se misca cu viteza luminii. Din cauza ca Δt = +-∞ masa respectiva nu poate interactiona cu timpul si spatiul nostru, iar deoarece se misca cu viteza luminii, ar avea nevoie de o cantitate infinata de energie ca sa incetineasca. Ba chiar mai mult, daca e corecta ar trebui sa vedem foarte putin din ceea ce se intampla cu adevarat. Tind sa cred ca exista o dimensiune a decizie si una a gandului. Dar asta este metafizica.

  Eu va respect, va urez succes si toate cele bune.

  Daca aveti vreo idee ascult. Bine-nteles unele parti raman de discutat, dar energia tranzitioneaza prin dimensiunea noastra si prin multe altele.

 2. Salut, Cristi! 🌈🌟 circula pe net info legate de dârele lăsate in urma avioaneleor…cum ca ele sunt in ultimi 10 ani apărute, ca ar avea legătura cu alergiile noastre, ca de pulverizează ceva in aer, ca ar fi sau nu abur…DOAR TU NE POȚI LĂMURI! Mulțumim frumos! 😊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *