Limitele fizicii, discutie cu un filozof, Theodor Nenu

0
(0)

Theodor Nenu este absolvent de calculatoare si filozofie al Universitatii din Oxford si doctorand la Universitarea din Bristol. Aboneaza-te la canalul lui de Youtube “Philosophical Trials” :
https://www.youtube.com/channel/UC3ZZCY4WfvJ2c-WQiV4EV0w

https://patreon.com/cristianpresura
https://www.facebook.com/presura
https://www.facebook.com/pg/stiintaclub/posts/
https://www.instagram.com/cristianpresura/
Cartea “O calatorie prin Univers”: t.ly/RkRED
Cartea Fizica Povestita: https://bit.ly/2YsKaAc

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

10 Comments

  1. 52:30 eu zic ca daca pui o astfel de intrebare practic nu intelegi ce este acela infinit! Doar dupa ceva finit te-ai intreba daca mai poate exista ceva si asta in practica este definitia infinitului. cred ca incapacitatea multora de a nu intelege ideea de infinit vine din faptul ca se raporteaza la ei insisi si se asteapta ca celelalte lucruri sa fie de aceeasi natura, adica ceva finit.

  2. Experiment: Ia un copil si creste-l de la zero izolat de aproape orice in afara de mancare si apa. Izolat intr-o camera spre exemplu. Fara a ii povesti vreodata despre religie. La un moment dat acel copil nu ar sculpta un chip la care sa se inchine? Nu ar desena ochi nas si gura pe o parte a unei mingii pentru a se ruga? Nu si-ar inchipui niciodata din neant ca ar exista vreo putere sau vreun zeu caruia sa i se supuna ca a unui atotfacator? Nu este asta un simt, cel al religiei? Mi-a placut foarte mult exemplul cu Alzheimer. Nici eu nu cred (atat cat pot discerne dincolo de mituri si religii) ca ar exista ceva dincolo. Lumea simte nevoia asta . Simte nevoia de religie. Intr-un fel e bine pentru ei pentru ca altfel ar ajunge mult prea departe. Intelegeti voi la ce ma refer. Eu nu cred nici o bazaconie referitor la nici o religie. Toate sunt niste inventii . Nu stiu ce scop ar fi putut avea in trecutul omenirii dar stiu ce scop au acum. :)) Numai bine si multumesc pentru tot ce faceti pentru noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *