Ploile de pe alte planete!

0
(0)

#youtubevideos #subscribe Urmareste mai multe #shorts aici
https://www.youtube.com/playlist?list=PLcod69NUBSYiax7w_5cXANwSf5b8I22V0 />Pe Venus ploua cu acid sulfuric! Pe Neptun cu diamante, pe Titan cu metan iar pe exoplanete ploua cu fier si chiar cu safir! Spectaculos, nu?
Venus are o atmosfera de 100 ori mai densa decat Pamantul, care se intinde zeci de kilometri in sus. Vulcanii arunca sulf, care formeaza acid sulfuric pe la vreo 50 de km. De acolo, ploua cu acidul sulfuric ce cade pana pe la 20 de Km, unde se evapora datorita temperaturilor de peste 400 de grade de la supfrafata planetei.
Titan, satelitul lui Saturn, e plin de nori, lacuri si rauri, de zici ca esti pe Pamant. Atata ca, la temepraturi de aproape -200 de grade celsius nu este apa cea care este lichida, ci metanul, cel care se gaseste, sub o forma modificata, si in aragazurile noastre. Nu vrei sa fii acolo, te sufoci!
Pe Neptun sau Jupiter, ai putea vana diamante, doar ca trebuie sa te afunzi la vreo 6000 de kilometri adancime, acolo unde presiunea este asa de mare, incat metanul din atmosfera este sfaramat, iar din carbonul eliberat se elibereaza diamante. Pe Jupiter, acestea cad, usor, usor, catre presupusul ocean de hidrogen metalic despre care unii spun ca ar exista in centrul planetei.
Cele mai spectaculoase planete sunt jupiterii fierbinti, care sunt exoplanete ale stelelor indepartate, ce orbiteaza atat de aproape de steaua lor incat temperatura atinge acolo mii de grade. Nu e de mirare ca pe unele fierul din atmosfera se topeste si apoi cade sub forma de picaturi, sau ca la aceste temperaturi siliciul se combina cu aluminiul pentru a forma chiar cristale de safir. Daca nu va deranjeaza temperaturile acestea, exoplenetele respective va asteapta sa va imbogatiti!

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

2 Comments

  1. Deci daca cei 8 miliarde de oameni vaslesc in aer planeta, ajungem in cativa ani pe neptun si avem diamante 👍 deci; am rezolvat criza economica🤣

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *