Raze gamma ciudate si intense din centrul galaxiei!

0
(0)

#youtubevideos #subscribe Urmareste mai multe #shorts aici
https://www.youtube.com/playlist?list=PLcod69NUBSYiax7w_5cXANwSf5b8I22V0 />Raze gamma ciudate și intense din centrul galaxiei!
Semnale intense de raze gamma (fotoni cu energie mult mai mare decat cei ai luminii vizibile) au fost măsurate în centrul galaxiei noastre.
Inițial, s-a crezut că ar putea fi rezultatul interacțiunilor datorate particulelor de materie întunecată. Într-un articol recent, publicat în Nature Astronomy, se arată că explicații alternative, care nu au nimic de-a face cu materia întunecată.
Razele gamma misterioase ar fi semnale care provin de la stele neutronice ce se rotesc rapid – adică de sute de ori pe secundă. Stelele neutronice sunt ramașite ale stelelor de cateva ori mai mari decât Soarele. Când acestea își termină viața – o parte a stelei se prăbușește la loc în centru, pentru a forma o stea neutronică.
Stelele neutronice sunt foarte dense, cu o raza de aproximativ 10 km. Pot avea campuri magnetice foarte intense și se pot roti cu viteze nebunești – de 100 de ori (sau mai mult) pe secundă.
Articolul din Nature arată că, dacă ar exista aproximativ 100.000 de astfel de stele în centrul galaxiei noastre, semnalul de raze gamma foarte intens ar fi explicat fără a fi nevoie de materie întunecată. Iar 100.000 de stele neutronice nu e mult pentru galaxia noastra, față de sutele de miliarde de stele pe care le conține!

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

4 Comments

 1. Dl Presura.
  Dumneavoastra ce stiti, aceste raze gama de foarte mare energie, produc si ele fectul de lentila gravitationala? Sau efectul de lentila gravitationala, produs de reftactia sau devierea razelor de lumina in campul gravific al planetelor, este produs doar asupra razelor din domeniul optic al luminii?

 2. ce….ce domne a iesit logopedrie ce a iesit….o fi bine….mai nu este rau ar fi vorbirea ca parte a da logo pedrie…acum era logopediatria si ea era… deci asta ce pai intra in stiintele comunicarilor adica a vorbi comunica cu nu chiar cu piciorele si cu elemntele copului deci am denumit bine logopedia…da sigur …..

  Romeolucian Popa

  Romeolucian Popa

  acum 0 secunde

  cu cit….. s-au dezvoltat…… elemntele de a retine acustic……. autorul de poezie, de citit propia lui carte…..si sau aparitia si a vizualului deci o concurentialitate ce a s i g u r a ca studiile adevarului a d e v a r a t sa devina elemntele d o c u m e n t a r i s t i c i ilor si si atentie studiul citrii primei aparitii sau recitarilor … si si da ce a dorit a u t o r u l autorea sa…. fie relevant a ce este e x p r e s i v i t a t i l e comunicate de autor sau de autoare…. si deci a doua a treia ctire recitire sau recitare a a u t o r u l u i in atentia dirijorate si si regii d o c u m e n t a r i st i c a a intelge ce comunicare a efectuat a u t o r u l sau autorea la o citire la alta citire temporal spatiala deci si psihosociologie a n a l i s t i c a a dorit sa comunice o data a doua oara a treia oara…alta carte alta citre alt l o l u m al stiintelor dorintelor de a da expresivitate acea a autorului . elemnt principal documentaristi p a r t e a principala a stiintelor comunicarilor deci t r e b u i e sa fie in atentia regizori dirijoratelor ……acea a d a p t a r ea nu dupa urechea cuiva ci dupa d o c u m e n t u l sub incidenta prietate intelectuala e v i d e n t a ce o evidentiaza a u t o r u l sau a u t o a r e a….poveste…mergind prin librarii…….autorea…….. incepe sa citesca….de cite ori intra cineva in librarie…….alta poveste….. un pic de soc….priviri directe in ochi reflectore…… pregatire asteptatrile….ca se …..se 3evidentiaza o n o u a editie cu prezenta a u t o rului sau autorei ce document i s t o r i c mai evident in prezenta stiintelor audiovizuale o emotie….. o privire…a veit in inspectie cine are o legatura oarecare cu ceea ce f a c e m reflectore…. pregatire…. daca am intels ceea ce am citit scris de el cum…se face…cind se face…ce se face ce urmeza dupa tablee sau acele liniute cu text…. din ce sunt liniute cu texyt tabelul specific da tot t a b e l u l facut de profesore de profesori a liniuta acesta este partea a t e n t i o n a r i l o r adica a atentiona este ceva c o n s t r u c t i v si da si stiinta criticilor de arta t abelul si apoi s c e m a t o l o g i e da si in forma liniutele se pot pune si si si si in schema lor de logica m a t e m a t i c a superiora da liniuta partea a t e n t i o n a r i un rezumat ce in agricutlura intensiv dar dar intesiv educational t o t t o t profesoratul si nu agricultura a a evidentiato tabele cu liniute sau schematologie cu liniute si apot casedte dreptunghiular patratice cu cu cu sageti cu cu cu a da apr apar semne matematica intre si pe liniute schematoogie a e x a c t i t a t i l o r scematologie stiintifica ce arata matematica relationalitatilor cit si corelationalitatilor deci arata evident stinta concurentialitatilor ca relatiile si corelatiile pe liniute si sageti schematologie logo vorbirea evidenta l o g o logica vorbirii stiintifice deci merceoologie. de fortre mare precizie scma ce are linii sageti si pe ele vorbire masurabila stintifica….

 3. medievalismul eventual…similar ca barbar dar de fapt trebuie motivat acel barbar… nu doar din ce afirma incopetentel la istorie cine sunt barbarii si

  cu tenta …imperiului cu dafin sau laurii… pina cind deci laurii devin lauriat adica avind sen de p r e m i a t.. cu intels cineva mai mult a p r e c i a t…… si de multe ori b a r b a r i erau asimilati si cu agricultori ca intels….deci medievalismul sesizat si facut cu elemnt reclamat si ministerelor de justitie …. acel m e d i e v a l i s m de a f o r t a sa fie alipire la da u r s s …. de obicei daca ne mai si gindim ca uniune europena de competente…acest a f o s t fortat ca un comportament m e d i e v a l i s t marbari si vine acel taranesc de forma ba dar taran esti altfel de comportameni nu cunosti ca e d u c a t i e deci de a d i s c u t a…. si deci in elemnt de drept si cu inteles dreptate si justete ….. este ceva ce se balanseza cu stati sa fim drept au fost f o r t a t e teritoriile sa vin a in acea asociatie si sau mai mult acel dupa d u p a ce ati venit va ….trimitem consilieri….sau cirtite… casa ….fiti aderat8i si la f a l s oficial in acte p u b l i c e de istorie in mai multele istorii……ca un fel de smecherie pacalitore va si dam c o n s i l i e r i si consiliera sa va facem noi sa fiti cu noi si vedem ca si s a d o v e n u cu cine sunteti si pe cine pupati in c u r acum deja se discuta in cur …in anus… in ce puteti se spune in m e m b r u casa fiti mebrii de sema in si si in inselatarii si minciuni publice si publicate si va si scolim sa fiti mincinosi c a l i f i c a t i deci acel sa fiti cu noi cu forta….u r s s .. fosta..sa fiti in asta tratat cu forta da…si alte taranesti de barbarisme adica cind esti medieval in educatie….. nu stii ce este dialog si din ce se compune m e d i e r e a ca stiinta bineinteles.

  Romeolucian Popa

  Romeolucian Popa

  acum 0 secunde

  r e c o m a n d a r e a…elemnt legal juridic ce pote avea si stampila ierahica… d4e persoana juridica.. si sau alte stampile de recomandare.. si sau si semnaturi de recomandare cu text recomandativ….. deci .. eu am sa scriu cutezatorii…soimi patriei… pionierii….utecistii….. in care uni aveau chiar functie de c o m p e t e n t e….si si si in minister justitiei , procuratura,….academii…….universitati………..minister interne si deci si p u b l i c se practica r e c o m a n d a r e a acum si si in stiintele politice motivationala cind vine de la o facultate a unei universitati sau academii….. si devenita o p r e f e r i n ta recomandarea pentru functii de competente profesionale ce da elemntul s e c u r i t a t e deci in d s s se practica recomandarea… si deci si pentru i n s t i t u t e l e de cercetare stiintifica…….. recomnadarea dupa competenta si legala de competenta devenind un elemnt de consideratie pentu un serviciu de c a d r e si el ca serviciu de competenta…

  Romeolucian Popa

  Romeolucian Popa

  acum 4 ore

  dar….romeo am gresit m-am enervat si le-am ars le-am aruncat leam..distrus,….m a u enervat el amintirile despre el el el si el da amintirile m=au enervat am aars arunca….. da dar tu nu stiii ca orice se poate r e c o n s t i t u i….

  .–.//,,……….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *