Teleportare. Este posibila?

0
(0)

Teleportarea este inca un vis. Pentru cat timp? La inceput discutam despre teleportarea clasica, apoi despre transferul in raze de lumina si teleportarea cuantica. La sfarsit ne permitem sa visam cu un aparat de teleportare inventat de scriitorul Douglas Adams.

Facebook – https://www.facebook.com/presura
Mixcloud – https://www.mixcloud.com/StiintaClub/
Instagram – https://www.instagram.com/cristianpresura/?hl=en

In fiecare vineri, de la ora 19:00, Digi World, “Jurnalul de stiinte”
Reluare: sambata, de la ora 15:30, Digi24
In fiecare joi, de la ora 13:20, Radio Romania Cultural, “Stiinta in cuvinte potrivite”

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

12 Comments

 1. Cristi, apropos de problema cu punctul cuantic. Daca elevul raspunde cu un alt biletel impaturit, pe spatele caruia scrie ca inauntru se afla un raspuns cuantic? Cum ii va corecta profesorul teza?

 2. Pasul 1
  Presupunem ca vom putea citi si apoi copia informatia din creierul unei fiinte. Mai apoi vom putea descrca aceasta informatie intr-un spatiu virtual. Acest spatiu virtual cu o capacitate infinita de stocare poate fi accesat de oriunde, si de catre oricine ( gen user&pass).

  Pasul 2
  Se cloneaza fiintele. / Se creeaza roboti.

  Pasul 3
  Noile fiinte/robotii sunt conectati la spatiul de stocare (pasul 1)

  Pasul 4
  Fiecare isi descarca informatia in oricare dintre noile fiinte/noii roboti.

  Altfel spus, pui tot ce ai in cap intr-un alt corp. In acest fel ai putea sa traiesti nelimitat (nu mai mori din cauza cancerului) si te poti teleporta oriunde gasesti un corp "gol".
  Ce parere aveti? Sper ca veti vedea ce am scris.

 3. Foarte corect din punct de vedere științific, bine realizat și educativ. Felicitări!

  Ați uitat să spuneți despre tunelarea cuantică prin care particulele dispar din fața unei bariere subțiri și apar in spatele ei atât timp cât probabilitatea nu atinge zero prin scăderea exponențiala in interiorul barierei. Pentru lumina fenomenul de tunelare se numește cuplare prin unda evanescentă.
  Părerea mea e că și tunelarea cuantică seamănă cu teleportarea.

 4. Chiar va urmaresc , pedagogic un DA mare , dar multe inventii sunt facute dupa filme cu buget mare ,unde sunt chimsti ,fizicieni ,ingineri ,etc. EX zilele noaste DAVID C. mii de angajati ,dupa 20 de ani au descoperit unii si ei ceva sau cred ca au descoperit , Jules Verne din trecut a durat zeci sute de ani sa se realizeze .O intrebare am ce aveti cu cuantica ? Nimeni nu gandeste PROXIMA CENTAURI cum ajungem acolo AZI ,dar la anul posibil ,ASTA II CUANTICA ZILELOR NOASTRE ? Daca aveti multe premii de ce recitati alti fizicieni , IMBUNATATI IDEILE LOR.Apropo cu cuantica ,fara matematian ,chimist ,etc. REPET nici macar nu comentati ,se cheama vlog si atat.

 5. Nu prea înțeleg mare lucru, dar din partea me-a, tot respectul. Am avea nevoie și în parlament, și guvern de așa oameni extraordinari. Încă o dată respecte maxime

 6. Inca nu s-a descoperit teleportarea iar eu i-mi permit sa o clasific.
  Clonarea instantanee, clona fiind intr un alt loc, iar a doua chestie este clonarea cu distrugerea sursei.
  Dar bine ca si chestie "imprimanta" asta 3d trebuie sa contina informatia completa a corpului uman.
  Ehee dar pe parcurs nu va fii nevoie de toate informatiile de nivel atomic ci numai pe particularitati care diferentiaza indivizii restul va fii stocat in cacheul supercomputer, chestiile s-au mai simplificat nitel.
  Ho ho hoo ….
  Parca si vad, ce fel de teleportare doriti puritate 100% a replicarii pentru gangsteri, 60% pentru clasa medie si 10-20 % pentru plebe ca de ,se consuma resursa de calcul.
  Daca ma gindesc bine , de ce ar fii nevoie ca si replica sa fie identica cu originalul, om sa fie, fara diferente la exterior, acum cred ca am simplificat si mai mult.
  Si bomboana de pe coliva, individul sa creada ca s-a teleportat in realitate, el fiind in acelas loc, numai decorul mintal sa fie schimbat.Cred ca este utila o astfel de teleportare virtuala in industria de jocuri, sex, si filme interactive s-ar scoate ceva bani de aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *