Unde sunt extratreștrii?

3
(2)

După video, va astept pe https://www.discord.gg/presura . Pe canalul AUDIO de dezbateri, voi raspunde LIVE la intrebarile voastre! Lectia de fizica obisnuita va continua saptamana viitoare.

Cartea “O calatorie prin Univers”: t.ly/RkRED
Cartea Fizica Povestita: https://bit.ly/2YsKaAc
https://patreon.com/cristianpresura
https://www.facebook.com/presura
https://www.facebook.com/pg/stiintaclub/posts/
https://www.instagram.com/cristianpresura/

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 3 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

15 Comments

 1. Ati spus ca nu exista viteza mai mare decat cea a luminii, iar mai apoi ati spus ca universul se extinde cu o viteza mai mare decat cea a luminii (sau ceva de genul). Deci însemna ca exista viteza mai mare decat a luminii?

 2. Te contrazic don doctore….
  Ex musuroiul si furnicile
  Poate ca nu le explicam despre curent corect.dar le studiem….atentie asa ar face orice civ avansata cu o inteligenta mare.

 3. Eu cred ca în următorii 200 de ani nu doar că se va călători cu a zecea parte din viteza luminii ci se va călători cu viteze de o mie și chiar de un milion de ori mai mari decât viteza luminii. Cred ca acum în galaxia noastră există civilizații care posedă deja aceste tehnologii și care e foarte posibil să ne fi vizitat până acuma. Și mai cred, cu tot respectul ca legile fizicii descoperite până acuma pe pământ, nu reprezintă toată fizica universului. Eu cred cu tărie ca mai sunt multe de descoperit

 4. Sunt perfect de acord cu tine, sunt mândru sa am o imagine de ansamblu asupra universului foarte apropiata de a ta. Părerea mea este ca având în vedere ca universul are un număr infinit de stele atunci exista un număr infinut de civilizații cu care conform legilor fizicii pe care le cunoaștem și le acceptam, nu vom întra niciodată în contact din cauza distantelor uriașe care ne despart. În momentul în care noi ne deplasam cu viteza de 30000 km/ s (o zecime din viteza luminii) noi suntem un proiectil care în contact cu orice particula care ne iese în care și de ordinul milimetrilor ne-ar perfora neva sau am exploda la întâlnirea cu obiecte mai mari. Unii prind fluturi și zic de scuturi dar probabil au văzut prea mult Star Trek.

 5. Noi nu suntem in stare sa facem o prognoza meteo corecta, dar stim ce este pe nu stiu ce planeta, cum s-a format ea in urma cu milioane de ani, etc…destepti mai suntem nu?

 6. domnule Cristian, (esti un domn, suntem de varsta ff apropiata, si nu ma trag de sireturi), stiu ca ai un ceva ce se apropie de zicala "il salut pe D-zeu dar nu vb cu el", din alte postari incerci sa nu ii dezamagesti pe muritori cu religia dar totusi fi ferm. stiinta nu povesti! nu rugaciuni, acuma pe criza, stiinta ! doctori , chimisti , fizicieni, etc. stiu ca asa trecem. fain video.

 7. "nimic nu poate depasi viteza luminii" asta spunem noi dupa cateva zeci de mii de ani de viata inteligenta. dar daca anumite civilizatii au cateva sute de mii de ani, sau poate miloane de ai de viata inteligenta inaintea noastra? nu e posibil oare ca ei sa fi descoperit ceva ce poate depasi viteza luminii? "viteza gandului?", teleportarea? realizarea de portaluri cu psoibilitate de calatorii instante? chestii poate ce nu tin de definitia noastra clasica pentru "viteza". (Ma gandesc la simplul fapt raportat la noi ca omenire si cat s-a decoperit in ultima suta de ani, cat nu s a descoperit in toate zecile de mii de ani de viata inteligenta de pe Pamant, si cat de ascendenta este curba in care evoluam si descoperim chestii noi acum, fata de sa spun numai cateva sute de ani in urma…apai alte civilizatii care ar putea avea milioane de ani de viata inteligenta inaintea noastra?). Iar asa cum ati facut si analogia cu furinca. pentru ea poate nimic nu poate depasi viteza de a se deplasa sa zic 1 km pe zi si in limitarea ei nu ar concepe o deplasare mai rapida de atat. Iar noi doar la un pas de ea suntem total in alta "liga"…si de aici poate pentru limitarea noastra de acum, atat credem ca nu putem depasi viteza luminii…dar daca noi suntem abia furnica in ochii altor civilizatii? Cred ca teoriile pe care le stim sunt universal valabile in momentul de fata, in momentul in care sunt vorbite, in clipa prezenta. Asa cum si pentru un neandertal(ca poate exemplul cu furnica e prea extrem) sau si pentru un om de acum si 2-3 mii de ani "legile" lui si valorile sale de cunostinta au fost valabile in prezentul sau. Dar ele au fost imbunatatite si radical schimbate odata cu trecerea timpului. Ca sa nu mai vorbim ca au fost facute studii si daca ne-am intoarce in timp nu cu mult, si cateva sute de ani si am aduce un om in fata tehnlogiei actuale, in fata oraselor actuale, masinilor, avoanelor si tot ce ne inconjoara, acea persoana ar putea sa moara de socul lumii in care s-a trezit nerecunoscund nimic din ce vede…

 8. Matematicianul Dan Farcaș are un articol foarte interesant pe asfan.ro cu privire la probabilitatea dezvoltarii civilizațiilor superinteligente din univers.
  Ca părere personală doresc sa spun că dacă există și alte civilizații in univers este foarte probabil ca membrii acesteia sa fie foarte asemănători noua oamenilor. Nu neapărat cu două mâini și două picioare ci mult mai apropiați chiar și la nivel de ADN. Așa cum formula apei este aceeași în tot universul așa și ADN-ul ființelor de pe alte planete este același.
  Accept totuși că pot fi unele modificări date spre exemplu de concentrația de oxigen din atmosferă (aici capacitatea toracică poate fi mai mare sau mai mică, sau poate influența dezvoltarea creierului) sau forța gravitațională a planetei respective poate influența corpul sau felul cum se mișcă. Dar ca ADN eu cred că suntem asemănători.
  "Barierele" dintre sisteme solare sau galaxii (distanță, radiații…) sunt făcute clar, repet clar, ca să nu putem comunica cu alte civilizații.

  Oricum ar fi, colonizarea altor planete nu este posibilă decât cu roboți. Călătoria ființelor între alte sisteme solare, nu mai zic galaxii, este imposibilă, nu mai credeți balivernele din filme.

 9. Păi stați un pic, nu ne-au vizitat deja extratereștrii?: 😐
  „… pentru că M-am pogorât din cer ca
  să fac nu voia Mea, ci voia Celui ce M-a trimis.” (Ioan 6:38)

  [insert "wait… nevermind" meme here]

 10. Buna Cristi, felicitari pentru activitatea online. Iti scriu pentru ca vreau sa-ti impartasesc o istorioara la care inca nu i-am gasit o explicatie. Eram la Londra cam 3 ani in urma impreuna cu fratele meu, care ma trezeste intr-o seara si ma cheama repede sa-mi arate un OZN. Cand am iesit nu mai era nimic dar el a inceput sa-mi explice ce vazuse. Era un disc luminos cam 40% din marimea Lunii,care initial statea pe loc apoi a inceut sa se miste atat liniar cat si in jurul axei proprii devenind o linie luminoasa cu o viteza lenta. Apoi deodata si-a schimbat directia brusc cu viteza foarte mare oprinduse pe loc la fel de brusc. In momentul asta si-a dat seama ca e ceva inexplicabil si a intrat in casa sa ia telefonul moment in care ma trezit si pe mine. Am incercat sa ii dau diferite explicatii logice cum ar fii lumini de la concerte dar el parea foarte sigur pe ce vazuse. A doua zii a cautat peste tot, ziare, tv, internet marturii despre eveniment dar nu a gasit nimic, pana seara cand mi-a aratat clipul asta pe youtube, entuziasmat spunand ca asta vazuse cu oseara in urma. https://youtu.be/KsDndo-gPAc
  Iti urez numai bine si succes in tot ce faci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *