Vom coloniza exoplanete si vom deveni o alta specie?

0
(0)

“Oamenii nu vor migra pe alte planete”, spune laureatul Nobel pentru fizica pe 2019, Michel Mayor. “Ideea asta, că oamenii vor trăi pe alte planete, este complet trăznită!”, spune el. Discutie in direct cu Corina Negrea, emisiunea Stiinta 360, Radio Romania Cultural

“O calatorie prin Univers”: t.ly/RkRED
Fizica Povestita: https://bit.ly/2YsKaAc
https://patreon.com/cristianpresura
https://discordapp.com/invite/presura
https://www.facebook.com/presura
https://www.facebook.com/pg/stiintaclub/posts/
https://www.instagram.com/cristianpresura/

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

15 Comments

 1. Dacă tot ne bazăm pe fizică,și modelul darwinist de evoluție,de ce nu putem să trimitem noi,ca specie, către alte exoplanete,materialul necesar, fundația vieții? Adică cum a început la noi….primele microorganisme,bacteriile,planctonul,mormolocii,amfibienii,reptilele,etc absolut tot lanțul de evoluție.

  De exemplu.Cu cunoștiințele de acum + cele de peste 100,1000,poate zeci de mii de ani..,de exemplu,vom știi 80% sigur despre 9-10 exoplanete capabile să susțină viața.Poate și mai multe.
  Astăzi avem sonde care au părăsit sistemul solar.Eu sunt de părere că într-un viitor îndepărtat vom depăși și alte bariere.De ce nu trimitem ingredientele fundamentale ale vieții pe exoplanete,cu speranța că viața va izbucni în modul în care a făcut și pe Terra?
  Adică va dura mult,dar sună eficient.Un plan B în caz că specia nu va fi în stare să călătorească așa distanțe în carne și oase.

  E greu de imaginat.Sunt multe variante,multe variabile,dar poate cu generații și generații,mințile strălucite vor fi din ce in ce mai prospere.cu trecerea timpului,și evoluția propriu zisa,e greu de prezis ce descoperiri și ce inovații va face omenirea.

 2. Mai bine ne facem lucrurile mai bune aici pe pamant, dupa sa mergem pe alte planete. Si oarecum trebuie sa ajungem sa putem comunica si trimite oameni ca sa nu se transforme in 2 specii diferite. Probabil peste puțin 10.000 de ani vom reuși asta

 3. Buna UNIVERS…Stiu cu cine vorbesc,sunteti o saminta cazuta aici pe pamant……din Spirite INNALTE /Einstein& Eminesciene..etc. Despre Lumina de la Ierusalim in noaptea de Paste,avveti un video? multumesc Cris!

 4. La vremea colonizarii altor planete, vom fi sub 25 per cent materie organica ! Drumul cyborgizarii omului este inevitabil ! Nu este o catastrofa, dimportiva este triumful ratiunii peste toate ! Deci ridicati ode !

 5. Ce colonizat si ce altä specie cänd Creatorul v-a demonstrat incä o datä cä nu vä puteti depäsi conditia si nici limitele, iatä, prin chiar ustensilele voastre, in cazul cel mai recent prin VoyagerI/II navete spatiale care au descoperit cä existä un zid de foc/plasmä la granita sistemului solar.

 6. Sunt de acord cu Cristian…nu stiu daca vom ajunge sa traim pe alte planete dar sigur va veni momentul cand va trebui sa o facem daca vrem ca specia noastra sa supravietuiasca.

 7. Ar mai fi si posibilitatea sa te indrepti cu toata forta spre o stea care a murit, dar tu sa nu stii. Ii vzei doar lumina. Si la mijlocul calatoriei sa realizezi ca te indrepti spre o gaura neagra…

 8. filmul amintit este o prostie -sa deplasezi pamantul cu nustiu ce motoare (care functioneaza cu ce sursa energetica? sa poata sa invinga

  asemenea forte gravitationale) -cel mai probabil s-ar putea deplasa pamantul de pe orbita prin folosirea gravitatiei fata de alt corp sau sistem gravitational pe masura.

  in sute de milioan de ani daca nu suntem anihilati de altceva sau altcineva(si aici nu este vorba despre ipoteza autodistrugerii cum se tot

  vehiculeaza) vom ajunge sa folosim toata energia soarelui(vezi scara Kardashev) iar atunci lucrurile se vor schimba radical pentru ca soarele va fi controlat cum si cat sa "functioneze" optim pentru a nu distruge pamantul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *