#2i​ 📘 Ce este extremismul? Ep. 26 – Invitat: Cristian Pîrvulescu

0
(0)

ÎN MOD CU TOTUL EXCEPȚIONAL, EMISIUNEA NOASTRĂ DE AZI ÎNCEPE LA ORA 20.30 (ora României).

Urmareste aici toata seria “Dicţionarul de idei şi ideologii” (2i) din care acest video face parte:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLcod69NUBSYiMviyDe9t5CYTra8MXVRsF />
Precum în perioada interbelică, șirul de crize sistemice suprapuse și frustrările sociale și economice pe care acestea le-au amplificat au legitimat populismul și extremismul politic și religios. Noul extremism contestă, precum cel vechi, fundamentul filosofic liberal al societății în numele Tradiției și Credinței. De aceea, cea mai importată formă de manifestare și asumare politică este iliberalismul – care nu este doar refuzul valorilor liberale (libertate individuală, drepturile omului, statul de drept) ci și manipularea unor elemente considerate determinate pentru ale democrație precum alegerile. În principiu, liderii autoritariști care se revendică mai mult sau mai puțin deschis de la iliberalism nu contestată alegerile periodice, ci creează condiții pentru a le câștiga în mod repetat prin laminarea societății civile, a opoziției politice și a presei libere. Este acesta un drum fără întoarcere?

Politolog, profesor și decan la Facultate de Științe Politice de la SNSPA
Comentator politic, editorialist și publicist.
Fost președinte al Asociației Pro Democrația între 1999 și 2013, actualmente președinte de onoare al acestei asociații.
Membru în Comitatul Economic și Social European, unde a fost între 2015 și 2018 președintele Grupului permanent pentru Imigrare și Integrare, iar din 2020 al Grupului pentru Libertăți Fundamentele și Statul de Drept.

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

4 Comments

  1. Niciodata nu am avut de comentat la afresa invitatilor dar parvulescu nu este o voce sincera de ascultat…in primul rand implicarea in capusarea banilor publici ( ca sa fiu extremist e un hot ) in al doilea rand in Transilvania Ungurii nu sunt acuzati de catre ardeleni sau banateni asa cum oltenii si regatenii domnului Parvulescu ii acuza ..Rasismul si extremismul isi au originea in sclave sau robia evuui mediu ! Asa cum tiganii au cazut in scalvie .Suprioritatea totala a unei rase fata de cealalta s=a desfacurat pe teritoriul aceste tari in cea mai crunta forma fata de tigani si mai rar fata de evrei ! Un subiect foarte tare de abordat : Robia sau sclavia tiganilor din secolul 12 incoace ! exista documente care iti ridica parul pe spate si pana cand romanii nu le vor cunoaste toleranta fata de aceste popoare va fi foarte scazuta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *