A fost descoperită o planetă ce ar putea susţine viaţa!

0
(0)

#shorts #youtubevideos #subscribe
“A fost descoperită o planetă ce ar putea susţine viaţa!” Ne imaginăm că astronomii au găsit indicii serioase că acolo ar putea fi viață și le mai lipsește doar o piesă din puzzle să ne arate că așa e. De fapt, nu e deloc așa! Este vorba de planete aflate în zona Goldilocks față de steaua lor.
Aceasta este o zonă nici prea îndepărtată de stea (că ar fi frig) nici prea aproape (că ar fi cald). Prin definiție, o planetă aflată în zona Goldilocks ar putea susține apa lichidă pe suprafață. De aceea se crede că ar putea susține și viața. Atenție însă, nu a fost găsit niciun indiciu că vreo astfel de planetă are viață pe ea, ci că doar se află în zona călduță a stelei sale. E vorba de o stea aflată la 117 ani lumină depărtare de Pământ și de o planetă care este de 60 de ori mai aproape de stea decât Pământul de Soare.
Planeta nu arde, pentru că steaua respectivă este o pitică albă, adică o stea aproape stinsă, așa cum va fi și Soarele la sfârșitul vieții sale.

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

3 Comments

  1. Fiind la 117 ani lumina distanta de pamant nu avem tehnologia necesara sa calatorim pana acolo nici macar in urmatorii 1000 de ani.
    Intrebarea mea este de ce cheltuim miliarde de dolari studiind corpuri ceresti aflate la sute de ani lumina distanta si pe care nu vom pune piciorul niciodata in timp ce pe pamant rasa umana se lupta cu foametea, bolile, lipsa apei in anumite zone, razboaie, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *