Am răspuns la întrebările tale! – Partea I

0
(0)

Saptamana viitoare va aparea noua mea carte “O calatorie prin Univers”. Va astept la lansare, sambata 23 noiembrie, ora 12:30, targul de carte Gaudeamus Bucuresti, standul Humanitas. De aici se poate deja cumpara: t.ly/RkRED

Patreon: https://patreon.com/cristianpresura
Cumpara Fizica Povestita aici: https://bit.ly/2YsKaAc
In fiecare zi lucratoare, de la 19:00, stau de vorba (voce) pe Discord: https://discordapp.com/invite/presura
https://www.facebook.com/presura
https://www.facebook.com/pg/stiintaclub/posts/
https://www.instagram.com/cristianpresura/
https://www.mixcloud.com/StiintaClub/

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

15 Comments

 1. De ce nu are Romania un Observator Astronomic decent? Undeva in munti, in conditii atmosferice bune pentru observatii. Evantual si un radiotelescop… Si de ce nu participa la Programul ESA cu astronauti (cum a fost Prunariu in programul InterKosmos)?

 2. conform fizicii cuantice ca sa spun asa, exista o dimensiune paralela tot asa cum exista deja antimateria !? Cu alte cuvinte ar exista un univers paralel si daca si la ala se aplica fizica cuantica si el va avea o replica in oglinda si tot asa la nesfarsit ? Imi e cam greu sa inteleg cum ar sta o infinitate de universuri inghesuite pe acelasi metru patrat si ma face sa cred ca multe teorii din ziua de azi sunt doar teorii la fel cum era o teorie si ca pamantul este plat.
  Cat despre nenea Einstein tot respectul dar si el a fost om limitat la fizica care a invatat-o si la teoriile sale, dar acolo in univers unde sunt presiuni si fenomene extreme ,fizica pe care o stim si de la el, nu se aplica sau se aplica prea putin. Iar noi aici pe pamant nu putem simula adevarate gauri negre , supernove si magnetari ca sa stim ce se intampla cu ele si chiar daca le-am crea aici pe pamant ,ele s-ar supune conditiilor de pe Terra si experimentele ar avea rezultate eronate pentru ca nu se pot crea conditiile locale din univers.
  AstroFizicienii mai emit teorii si ca sa isi justifice salariul si prestigiul si ca sa mai castige un ban iar fizica peste 1000 de ani ar putea fi mult diferita fata de cea de azi dar va fi limitata si la tehnologia noastra si puterea de cercetare generata.
  Astrofizica si nu numai , e foarte frumoasa cum suna dar cred ca nu a fost descoperit nici macar 5 % din secretele universului bazate pe fapte nu doar teorii. Universul este ata de mare incat noi suntem doar niste microbi pe langa un elefant.
  Big-bang, materia neagra, energia neagra, varsta universului, marimea lui, etc sunt doar teorii .
  Marea expansiune e si ea o teorie pentru ca nu se poate sti daca se extinde tot universul peste tot si ca nu suntem doar intr-o bula de expansiune.
  90% din ce vedem la televizor sunt simulari grafice pe computer

 3. Aș fi curios profesore, ce răspuns ai avea, in legatura cu apariția pe net a tot felul de postari ce prezinta montaje care , să-mi fie iertată vorba , fac din căcat bici și face și pleosc, produc energie electrica. Reclame la dispozitive care cica, de le bagi in priza, contorul nu mai inregistrează. La mașina la fel. Bagi dispozitivul la priza brichetei si scade consumul de carburant. Mai era una cu un cristal. Tare aș vrea un răspuns la aceste problema. Îți mulțumesc.

 4. Dacă se trage cu un pistol pe timpul de iarnă sau pe timpul de vară de la aceași distanță. Viteza glonțului cînd e mai mare pe timpul de iarnă sau pe timpul de vară.

 5. Dl Cristian Presura, am vazut in cateva video-uri pe youtube ,probabil prost gandite, ca atunci cand o persoana ar face "Space diving" adica ar intra in cadere libera,din spatiu pe Pamant,temperatura lui ar creste si ar incepe sa arda. Din logica mea fiindca masa unui om este mica si implicit energia cinetica e mica(si nu vine lansat in atmosfera la viteze extreme cum vin meteoritii),temperatura corpului nu ar creste ci s-ar comporta exact ca in cazul sky-diving-ului normal. Singura diferenta ar fi viteza mai mare daca e aerul mai rarefiat. As dori un raspuns, multumesc si mult respect pt dv si felul dv de a fi.
  Numele meu: Palanceanu Raoul

 6. Salut Cristi. O intrebare am, mai mult o curiozitate: daca noi spunem ca Universul are 13,5 mld ani, pt ca noi masuram un an ca fiind egal cu o miscare de revolutie in jurul Soarelui, cum ar masura, de exemplu, timpul o civilizatie ipotetica care ar trai pe o planeta nomada in galaxia Andromeda? Mereu mi-am pus intrebarea asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *