Arhivele viitorului, ep. 13 – Există încălzire globală?

0
(0)

Invitat: Alexandru Stermin

LIVE de la 21Ș00 aici https://www.youtube.com/watch?v=nOfOxNeqMnw />În spatele dezbaterilor pro și contra, a zilelor uneori teribil de geroase, a conspirațiilor și măsurilor legislative aprobate de unele state și respinse de alte, se aude continuu ecoul întrebării: Există încălzire globală? Ca să ne dumerim dacă există sau nu, trebuie să înțelegem ce este ea, ce spun studiile științifice legate de acest subiect, unde suntem acum și care sunt perspectivele? Prezentarea va fi, în sine, o călătorie prin taigaua Siberiei, stepele din sudul Asiei, insulele din nordul Atlanticului și pădurile tropicale ale Braziliei. Vom merge împreună în căutarea efectelor încălzirii globale. Concluziile călătoriei noastre vor fi completate de lecțiile învățate de la “pandemia” prin care trecem. Despre finalul acestei povești nu vă pot spune mare lucru, căci el nu depinde doar de mine, ci de noi toți!
_______________
Despre invitat:
Alexandru Stermin este biolog și explorator. Predă la Facultatea de Biologie și Geologie a Universității Babeș Bolyai cursuri de ecologie umană, bioetică, anatomia comparată a vertebratelor și etologie. Este licențiat în biologie și teologie, a absolvit un masterat în filozofie și un program de formare în psihoterapie pozitivă. A participat la expediții în jungla Americii de Sud și în Siberia, a fost bursier la Universitatea din Greifswald și la Universitatea de Stat din Rio de Janeiro. Se implică activ în popularizarea științei și conservarea naturii. A primit, în primăvara acestui an, Premiul de Excelență din partea Universității Babeș Bolyai, pentru implicarea culturală și deschiderea spre comunitate. În 2015 a contribuit la seria Fauna României (Păsări) publicată de Academia Română. În 2017 și-a lansat prima carte, Jurnalul unui ornitolog iar anul acesta a publicat la editura Humanitas cartea Călătorie în jurul omului. Scrie articole în revistele Sinteza și National Geographic.

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

9 Comments

  1. Mare business se mai face cu ajutorul oamenilor al de Sandu! O simpla intrebare, se poate de colectat metanul eliminat din balegarul de la ferme? Si acum a doua intrebare, cine, care miliardar sau corporatie mare, are de gand sa investeasca in asa ramura pt colectara metanului?!!! Da cati investesc in energia euleana, baterii solare si masini electrice?!

  2. EI NU AU FOST ÎN STARE SĂ ȘTIE NICI MĂCAR ,CĂ NU EXISTĂ SPAGHETIFICARE IN GAURĂ NEAGRĂ…
    CHIAR ȘI PENTRU SHINOBIDO I-AR FI FOST UȘOR SĂ-ȘI DEA SEAMA ,FĂRĂ CALCULE ,DESPRE ASTA…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *