Știința are ACUM nevoie de umanism! Cu biologul Sandu Stermin

0
(0)

Invitat: Sandu Stermin
Seria: „Omul major. De la răspunsurile științei la întrebările filosofiei”
Miercuri 21:00 LIVE aici: https://www.youtube.com/watch?v=EugkkX8hENw />
De ce stiinta are nevoie acum de umanism? De ce ar trebui ca cele doua sa se (re)intalnească? Avem dreptul, noi ca oameni de știință, fascinați de viu, sa indrăznim să vrem să înțelegem cât mai mult? Ne ajuta oare umanismul? Avem dreptul la prezumția de umanism?

ALEXANDRU N. STERMIN este biolog și explorator. Predă la Facultatea de Biologie și Geologie a Universității Babeș‑Bolyai cursuri de anatomia comparată a vertebratelor, etologie, bioetică și ecologie umană. Este licențiat în biologie și teologie, a absolvit un masterat în filozofie și un program de formare în psihoterapie pozitivă. A participat la expediții în jungla Americii de Sud și în Siberia, a fost bursier la Universitatea din Greifswald și la Universitatea de Stat din Rio de Janeiro. Se implică activ în popularizarea științei și conservarea naturii. În 2015 a contribuit la seria Fauna României (Păsări) publicată de Academia Română. În 2017 și-a lansat prima carte, Jurnalul unui ornitolog. Scrie articole în revistele Sinteza și National Geographic. În 2021 a primit Premiul de Excelență din partea Universității Babeș-Bolyai, pentru implicarea culturală și deschiderea spre comunitate.

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

4 Comments

  1. Superba initiativa ca de obicei.locuiesc intr o zona de munte si de 30 de ani vad zeci de camioane pline cu lemn trecand la vale,oare cat va mai tine ?

  2. Mulțumesc frumos,mare bucurie că ați revenit cu aceste emisiuni și mare bucurie cu acest minunat tânăr. Noi suntem fanii tuturor oamenilor pe care îi cunoaștem prin dumneavoastră.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *