Arhivele viitorului – ep. 6: Filosofie și angajament social

0
(0)

Invitată: Ramona Ilea
În urmă cu două mii de ani, Seneca ne-a oferit o imagine a filosofiei ca sursă de îndrumare practică. Potrivit lui, filosofia ar putea fi un instrument pentru abordarea celor mai mari probleme ale umanității: sărăcia, boala și moartea. Dar filosofia nu este văzută astfel foarte des. Dimpotrivă, există o concepție comună că filosofia este interesantă și profundă, dar că nu are impact în lumea reală. În noua noastră emisiune, profesoara de filosofie Ramona Ilea va explora această relație dintre filosofie și activism. Ea va argumenta că filosofia este compatibilă cu activismul și poate contribui la dezbateri publice și ameliorarea unor probleme sociale. Pe baza cursurilor predate și cercetărilor efectuate in ultimii 15 ani, Ramona Ilea va explica felul în care filosofii pot sa încurajeze tinerii sa fie angajați în societate mai riguros si reflexiv, grație unui activism influențat de gândirea filosofică.
_____________________
Prof. dr. Ramona Ilea a făcut facultatea la University of Toronto și doctoratul la University of Minnesota. Este profesoară de filosofie și directoare de departament la Pacific University Oregon. A publicat numeroase articole și doua cărți, Experiential Learning in Philosophy (cu Julinna Oxley) și Consequentialism and Environmental Ethics (cu Avram Hiller și Leonard Kahn), și a creat site-ul https://www.engagedphilosophy.com/. A făcut peste 80 de prezentări profesionale, dintre care mai mult de 20 de prezentări despre implicarea civică.

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

5 Comments

  1. filozofia ,filosofiei… tema aducerea in contemporan si formula o lucrare contemporana a elemntelor didactice de filosofie deci participaree forte complexa pe tele si lucrari aduse r e d a c t i o n a l in actualitatea contemporana..lucrafe filosofica ccompexa cu elente ontologie a specialitati temei didactica educatie rezumativa a selectiei .capitole in acea ordine istorica e x l i c a t i v a in acea intelegere a ontologiei c o n t e m p o r a n e. SPECIALITATI COMSIII COMFERENTIARISTICE DE TEMA SI FILOSOFI TEMEI SUBIECTELOR DE C A P I T O L E IN ACEA ORDINE ISTORICA CE ADUCE TRECUTUL EXPLICAT ADAUGAT IN PREZENTUL CONSTIINTEI CONTEMPORANE LA FEL DE EXPLICAT SI DECI CU NOUA LUI ONTOLOGIE A UVINTELOR CU INTELS SI INTELGERE DE LARGA FILOLOGIE SA DEVINA DE LARGA SOCIOLOGIE.

  2. Monumentalismele ,ca lucrarile acelui contemporan in sistematica selectivitatilor din acel domeniu,si ca regie, redactie, scernorfafie efect vizualizar profesionista si trasmiterea acelei vizualizari ca a r t a inalta stiinta.elemntele din matematica refelzie deci r e z o n a n t a ce produce elemnt de rezonare doar prin privire.acustica de monumentalitate ce si se spune este un r e g a l de monumentalitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *