Ce ascunde Putin în spațiu? Arma nucleară anti-satelit a Rusiei

0
(0)

00:00:57 – Armă nucleară?
00:02:56 – De unde stim ce se poate intampla?
00:04:52 – Satelit cu propulsie nucleara?
00:06:49 – Concluzii si context

Pe Claudiu Tanaselia il gasiti la https://parsec.ro/

🔸 SUSȚINE ȘI TU DIRECT ACTIVITATEA MEA ►https://patreon.com/cristianpresura
🔸 DEVINO YOUTUBE MEMBRU ►https://bit.ly/35Q8vXC
🔸 PAYPAL ► paypal.me/cristianpresura
🔸 DONORBOX ► https://donorbox.org/cristianpresura

❗TikTok ► https://www.tiktok.com/@cristian.presura
❗Facebook ► https://www.facebook.com/presura
❗Facebook page ► https://www.facebook.com/stiintaclub
❗Instagram ► https://www.instagram.com/cristianpresura/
❗Twitch ► https://www.twitch.tv/cristian_presura
❗Discord ► https://www.discord.gg/presura
❗Reddit ► https://www.reddit.com/r/presura/

📙 Carte ► “Fizica Povestita”: https://bit.ly/2YsKaAc
📙 Carte ► “O calatorie prin Univers”: https://bit.ly/3pdOfGp
📙 Carte ► “Care e diferența dintre un copil și un laptop?” https://bit.ly/3h4auLZ

🔊 Spotify Podcast ► https://spoti.fi/3dbvYo6
🔊 MixCloud Podcas ► https://www.mixcloud.com/StiintaClub/
❗Asociația “Știinta pentru toți” ► https://www.presura.ro/

Seria Fizica Cool #seriacool https://tinyurl.com/2s437srj
Seria shorts: https://tinyurl.com/yw8b4sab
Seria carte “Fizica Povestită” #fizicapovestita https://tinyurl.com/966kzam9
Seria „Dicţionarul de idei şi ideologii (#2i)”: https://tinyurl.com/muryddb5
Seria “Deschis la cercetare”: https://tinyurl.com/2p9dtb6k
Fizica pentru începători: https://tinyurl.com/4xbc67c2
Fizica cuantică: https://tinyurl.com/mr2d7acu
Fizica nucleara: https://tinyurl.com/3yv3kr5r
Fizica spațiului: https://tinyurl.com/3kc5jz95
Călătorie prin Univers: https://tinyurl.com/mv6sxxrb
Teoria relativității: https://tinyurl.com/2m8umyew
Fizica simplă: https://tinyurl.com/24j6ekje
Fizica avansată: https://tinyurl.com/39chd56e
Fizica mediului inconjurator: https://tinyurl.com/5n86xdzc
Cum sa ne protejam? https://tinyurl.com/mmyvr3n7
Fizica 5G: https://tinyurl.com/2p9b3j6r
Podcast “Întâlnirea cu fizica”: https://tinyurl.com/5n8hsswe

#stiinta #fizica #science #tehnologie #technology #cristianpresura
algoritm:”Într-un context global tensionat, Rusia atrage atenția comunității internaționale prin dezvoltarea unei noi arme spațiale, alimentate cu energie nucleară. Această avertizare vine din partea unui membru al Camerei Reprezentanților a Statelor Unite, semnalând potențialele teste care ar fi fost deja efectuate. Această armă spațială este concepută pentru a ataca sateliții din orbită, stârnind îngrijorări în special în contextul războiului din Ucraina și amplificând speculațiile despre capacitatea ei distructivă.

Această nouă tehnologie ar putea include sateliți nucleari capabili de bruiaj de semnal, utilizarea laserelor pentru a “orbi” senzorii de imagine și arme cu impulsuri electromagnetice. Expertul Claudiu Tanaselia contribuie la înțelegerea complexității situației, explicând cum exploziile nucleare în spațiu, spre deosebire de cele terestre, produc efecte diferite, cum ar fi o undă de șoc redusă și emisii de raze gamma, care pot afecta atât sateliții militari, cât și pe cei de telecomunicații aflați pe orbita terestră joasă.

În istorie, operațiunea Fishbowl și testele Dominic, inclusiv testul Starfish Prime, au evidențiat efectele devastatoare ale exploziilor nucleare în spațiu, crescând temporar intensitatea radiațiilor din centura van Allen și generând fragmente orbitale periculoase. Aceste teste au dus la pierderea unor sateliți importanți, precum Telstar și Ariel-1, și au accentuat necesitatea respectării tratatelor internaționale care interzic astfel de teste.

În prezent, există preocupări privind relansarea unor astfel de teste de către Rusia, care ar putea avea consecințe grave asupra siguranței orbitale. Programul spațial rusesc, deja cunoscut pentru sateliții săi de spionaj și avioanele spațiale, explorează noi tehnologii nucleare care să-i consolideze poziția strategică. În acest context, colaborarea și abonarea la surse de informare fiabile, precum canalul lui Cristian Presură, devin esențiale pentru înțelegerea și gestionarea riscurilor asociate cu această nouă amenințare spațială.”

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

13 Comments

 1. Etete, te pomenești că americanii sunt fete mari de'alea din Virginia, le-au luat-o rușii înainte, săracii de ei americănuți cum vor ei binele planetar, cum ajută ei popoarele sărace și înfometate trimițând soldați cu sacii de făină, cu îmbrăcăminte, medicamente, ustensile casnice și gospodărești, jucării la copii…
  .. urăsc războaiele americanii și au frică de Dumnezeu, nici să nu audă de ele, ar da un portavion pentru un porumbel, dar sunt nenorociții ăștia de ruși, chinezi, coreeni, sârbi, sirieni, talibani, irakieni, iranieni,cubanezi, vietnamezi, venezueleni, mexicani, bieloruși, cam toată planeta , care le strică planul lor divin de pace, de dreptate, egalitate , iubire…etc..etc..

 2. Un nou episod din "Racheta Alba", îmi place cum domnul Presura este expert în schimbare climatica,vaccinuri,viruși,arme de distrugere în masă,geopolitica și cam tot ce ne baga pe gât criminalii de la Davos.

 3. Jos hoția PUTIN !
  În — NUMELE LUI ISUS CRISTOS — ÎȚI PORUNCESC – IEȘI AFARĂ !

  NU MAI AI NICI UN DREPT — LA PREȘEDINȚIE .
  EȘTI – FURTIȘAG
  AFARĂ DIN SENAT !
  AFARĂ RUSIA .

 4. Din care spațiu? Din spațiul Schengen? 😂😂 Matale ai citit mult numai că ai greșit cărțile și ca 99% ești rău de tot pe miriște. Pământul stă pe patru piloni înconjurat de un zid de gheață și are firmament de care nu pot trece nici NASA nici Elon nici nimeni, pentru că deasupra acestui acvariu numit inainte RAI se află văzduhul plin de draci și dacă ar putea trece de firmament ne-ar omorâ pe toți… "Înţelepciunea lumii acesteia nebunie este înaintea lui Dumnezeu". Desigur și știința aceasta ne-a dăruit-o Iisus Hristos Savaot să ne folosim de ea iar noi am făcut din ea idol, ca și cu multe altele. 🙂

 5. Fals, Americanii au intrerupt programu spatial Russia a continuat… Acum cu space x, precum au facut si inainte sabotarea vine de la NATO, ca vina e ca independenta noastra castigata prin sacrificiu stramosilor nostrii si a ideile lor, nu ale noastre acum depindem, singuri si fara sa stim, Russia independenta si invecinata si imprietenita si-a testat, vecinu si prietenu, in prezent ca invechite sunt intelegerile in mainile a noi oamenii ca sa faca si ei ceva…, si pentu ca sa zambeasca si sa stranga mainii era plictisitor si sanatos, iar pentru sanatate simtiti ca nu dau pret, pret pe dependinta de schimbare, Dacia nu e Romania, Russia e mult mai European ca si UK Russian e respinsa, Marea Britain vrea sa stea afara da sa comande NATO adica European people mind, astia cu facultatii de "tine aproape si sub", ma opresc aici si asa ma corectati la cum am scris si ca zambesc si ca zic ca sunt din Transilvania si o mama daca sunt intrebat "de unde sunt?" nu Roman din Romania Eu ma simt Dac si sunt pana cand sunt liber( si in zilele noastre) Romania nue Dacia e Roma… U

 6. …🙄🙄de unde isi ia omu' ăsta " informatiile " …de la NASA ( Not A Space Agency) care minte lumea de 50 de ani …cu CARTOONS și CGI … arme " nucleare " in " spatiu " 🫣🫣🫣🫣🫣🫣🫣… " sateliti " ….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *