Ce este complexitatea? Omul major – ep. 2

0
(0)

Invitat: Ștefan Morcov
LIVE miercuri 21:00 aici: https://www.youtube.com/watch?v=PD2CnEDSX2Y />Moderatori: Ciprian Mihali și Cristian Presură
Seria poate fi urmarita aici:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLcod69NUBSYgo4zWmfuDWsQ0NoVzq_-AL />____________________
O abordare pozitivă asupra complexității în știința, tehnologia și societatea contemporană
Complexitatea ne înconjoară, este peste tot, și crește continuu.
Tehnologia pe care o utilizăm este din ce în ce mai complexă. Produsele, organizațiile, societatea. Trăim într-o lume din ce în ce mai complexă.
În primul rând, vom discuta despre ce este complexitatea, și cum poate fi ea definită și analizată. Vom vorbi despre sisteme complicate și complexe, despre haos și emergență.
Apoi vom discuta despre cum putem gestiona complexitatea, cum o putem simplifica sau elimina, folosind frameworkuri moderne precum Cynefin, dar și metode tradiționale precum divide-et-impera.
Și, mai ales, vom vorbi despre beneficiile complexității, și cum putem să o folosim pentru progres tehnic, științific și social. Aici vom atinge subiecte precum antifragilitatea, complexitatea necesară și complexitatea pozitivă. Adică cea responsabilă pentru tehnologiile disruptive din jurul nostru, inclusiv iPhone, Facebook și Viagra.
Despre invitat
Ștefan Morcov este inginer și arhitect software, are un MBA de la Universitatea Tiffin din US și a obținut diploma de doctor de la universitatea KU Leuven din Belgia, cu o teză inovatoare despre managementul complexității pozitive a proiectelor informatice.
A creat și condus mai multe firme în Belgia și Luxembourg, având experiență în managementul, marketingul și vânzarea de proiecte informatice complexe în educație și pentru Comisia Europeană.
În prezent lucrează la Hermix, un produs IT pentru analize inteligente pentru piața Business-to-Government, în special instituții europene.
Este pasionat de tehnologiile avansate, inteligența artificială, inovație, strategie și complexitate.

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

8 Comments

  1. În categoria – cuvinte abuzate: LOCAȚIE în loc de LOC. Locație fiind, mai degrabă, un termen economic, un fel de chirie. Propunerea mea celor care folosesc „locație” în loc de LOC este să descrie localitate, locuință, locuitor, a locui, a înlocui, etc., etc., derivând din „locație”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *