Ce este multiculturalismul? Invitat Alin Fumurescu

0
(0)

Invitat: Alin Fumurescu. Dupa LIVE dezbatem in continuare subiectul pe Discord https://www.discord.gg/presura Hai si tu!

Multiculturalismul este un fenomen vechi de cand lumea, si-atunci trebuie sa ne intrebam de ce a devenit aproape peste noapte un subiect atat de “fierbinte”? Pentru a intelege mai bine explozia politicilor identitare din ultima vreme, vom incerca sa schitam istoria conceptuala a multiculturalismului din antichitate pana in zilele noastre, acordand o atentie speciala Europei si Americii, fara a neglija cazul Romaniei. Intrebarea cheie in jurul careia se va invarti discutia noastra va fi una deopotriva simpla si extrem de complicata: Este cultura “nascuta” sau “facuta”?

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

14 Comments

  1. Întrebare întrebătoare: de ce nu reușesc să-mi găsesc un loc de muncă în zona mea ( jud. Suceava, în speță Bucovina ) de aproximativ un an si patru luni de zile , indiferent de ceea ce aș face , mai exact am disponibilitate și amabilitate și deschidere maximă și disponibilitate de muncă intensă dar tot degeaba, nu reușesc nimic?? Vă rog un răspuns ( eventual o sugestie sănătoasă ) chiar dacă nu prea are de-a face întrebarea cu subiectul de bază al discuției. P.S. Vă rog faceți o concesie ( asupra criteriilor de a acorda un răspuns ) ptr. un absolvent de liceu si de BAC cu nota 9,75 la fizică ( în 1991 ) pe vremurile în care nu se acordau prea ușor note mari în cadrul examenelor de BAC, dealtfel un OM foarte pasionat de fizică și nu numai. Mulțumesc mult de tot în avans ptr. un răspuns pertinent!!

  2. Olandezul zburator cauta diferente vizibile -ca diferente de la cer la påmånt-påi restul multiculturalilor se joacå cu ursulet de plush,si olandezii se joacå cu ursuleti nintendo si telecomanda-apropo de vånturi si eoliene.

  3. Multiculturalul de Kuda a gresit enorm cå l-a rastignit pe Hristor-trebuia så råstigneascå pe toti sfintii ce te månåncå sa nu ajungi la Dumnezeu sau sa ajungi la Nizåu mamii altora.

  4. Alin Fumurescu, minutul 22:10
    "După eliberarea sclavilor, Frederick Douglass, senator de culoare … inițial a fost pentru strategia de segregare. A spus: trebuie să ne păstrăm identitatea culturală, africană, să stimulăm cultura originală/ră africană, apoi s-a răzgândit etc."
    Aceste afirmaţii nu sunt adevărate; în orice caz eu nu le-am putut găsi nicăieri.
    Astfel: F. Douglass NU a fost niciodată senator dar, ce este mai grav, este că NU a fost vreodată pentru strategia de segregare, din contră. Iar a-i atribui intenţia de a păstra "identitatea culturală africană", etc, este de-a dreptul ridicol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *