Ce sunt dronele Switchblade, denumite și drone kamikaze?

0
(0)

#youtubevideos #subscribe Urmareste mai multe #shorts aici
https://www.youtube.com/playlist?list=PLcod69NUBSYiax7w_5cXANwSf5b8I22V0 />Președintele Americii a anunțat un ajutor militar de 800 de milioane de dolari Ucrainei, în războiul cu Rusia. În acesta se regăsesc și 100 de drone Switchblade, denumite și drone kamikaze. Acestea sunt în esență drone militare ce survolează terenul de luptă și care transmit în timp real imagini către operatorul care le controlează. În plus însă, dronele poartă cu ele explozibil. În caz că operatorul vede o țintă ce trebuie atacată, acesta identifică ținta pe imagini, iar apoi drona se duce singură, automat, către țintă și iși detonează explozibilul acolo. De aceea, aceste drone se numesc și drone kamikaze. Deoarece imaginile sunt transmise în timp real, operatorul poate anula în ultimul moment comanda de explozie, în caz că sunt civili în zonă, de exemplu, sau poate reduce efectul exploziei pe o rază mai mică. În caz că ținta nu este identificată, drona se întoarce înapoi la bază. Armata americană va trimite în Ucraina două tipuri de drone: Switchblade 300 și Switchblade 600. Prima este mai mică, cântarește 2.5 kilograme și intră într-un rucsac. Ea are o rază de acțiune de 10 kilometri, poate zbura 15 minute și costă 6000 de dolari. Drona Switchblade 600 este mai puternică. Ea cântărește 23 de kilograme, are o rază de acțiune de aproape 50 de kilometri, stă în aer 40 de minute și este capabilă să distrugă și tancuri sau alte ținte blindate.

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

12 Comments

  1. Atata ii invarte de cap pe ucraineni pana nu mai ramane unu, sau ma rog ramane zelensky. Rusu da cu rachete de culca 7 strazi si astia arunca cu petarzi si pocnitori primite de la mericani.zelensky ala ori ii tampit ori face teatru ,pacat ca mor oamenii saraci si prunci!

  2. …cum mai stiu unele tari sa gaseasca poligoane de testare gratuite financiar ,dar devastatoare pentru populatia saracita….!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *