Cum sa cauti viata extraterestra?

0
(0)

#youtubevideos #subscribe Urmareste mai multe #shorts aici
https://www.youtube.com/playlist?list=PLcod69NUBSYiax7w_5cXANwSf5b8I22V0 />Cum sa cauti viata extraterestra?
Una dintre cele mai promitatoare metode este masurarea metanului din atmosfera planetelor – intrucat metanul este rezultatul proceselor metabolice. Daca am gasi metan, am gasi viata in alta parte?
Nu – nu este atat de simplu – deoarece metanul poate fi si rezultatul unor procese naturale.
Un articol recent publicat in “Proceedings of the National Academy of Sciences” examineaza o serie de posibile surse naturale de metan, printre care: vulcani, impacturi de comete si asteroizi si subductie tectonica.
Daca metanul provine de la vulcani va fi insotit de monoxid de carbon; in timp ce procesele biologice consuma monoxid de carbon.
Concluzia este ca procesele naturale de origine non-biologica nu pot produce cu usurinta atmosfere planetare bogate atat in metan, cat si in dioxid de carbon si cu putin monoxid de carbon.
Metanul este unul dintre potentialele semne de viata, o „semnatura biologica”, si va fi cercetat de telescopul spatial James Webb, care va incepe observarea la sfarsitul acestui an. Si cine stie ce surprize ne asteapta?

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

6 Comments

  1. Vă salut Domnul Preșură când o să comentați noile fotografii făcute de James Webb pentru că aștept asta de o săptămână😁

  2. Dupa ce a facut pozele ce le trebuiau…. James Webb a fost atat de avariat incat viitoarele date ce vor fi obținute, vor fi considerate corupte… Deci datele de la sfârșitul anului nu vor fi certe… Hm… Câte coincidențe…

  3. Iei o lampa Led care isi schimba culorile, si o lasi noaptea in padure. Extraterestrii or sa vina la ea garantat si nu mai trebuie sa ii cautam . 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *