Deschis la cercetare: Imunologie cu Mihai Netea

0
(0)

Pune o intrebare mai jos si castiga o carte! Diseara la 20:00 (mai devreme cu o ora decat in mod obisnuit!), pe https://www.youtube.com/presura1 vorbim despre imunitate, sanatate si cercetare cu Mihai Netea (castigator al premiului “Spinoza” pentru cei mai buni cercetatori in Olanda si membru al Academiei Olandeze de Arte și Științe), in noua serie “Deschis la cercetare” moderata impreuna cu Ada Roseti. Pune ACUM o intrebare despre imunitate la comentariul pozei si poti castiga o carte de stiinta de la Humanitas! La unele dintre intrebari vom raspunde diseara, iar cea mai interesanta intrebare va primi premiul cel mare. Numele castigatorului il vom anunta la inceputul intalnirii de diseara.

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

13 Comments

 1. .da….. m 6…a tu esti genrale cite stele dar de ce ai pina la ….piciorul in ghips si poti sa megi si …… dar ce recunosti ca infratiuni ca ai evidente si ce eti m 6 ce nu este romanesc si si cu picior pina la incheitura in gihips si te vad nu nu nu doar e u ce vrei ce nu ai nu ai dar porti ilegal uniforma deci ce mai ai genral stanculescu recunosti ale t a le infractiuni de la port ilegal de uniforma te vad eu si te vad martori si martore ce se intreba cum de poti merge in….stiti tu halul asta mai mai in h a l u l acesta?

  Ai trimis

  acel in halul asta mai asta nu mai este audienta …..individuala este dea dreptul publica cum sa ai piciorul incheietura sold in ghips ….si poti sa si mergi mai mai mai a s t a nu mai este deloc audienta individuala cind este foarte publica se uita si altii si altele in g h i p s picior pina la inchieitura soldului cu acel ce ce o fi insemnind cind afirm in h a l u l acesta mai t a i ca ?

  · Răspunde · 1m

  Romeo Lucian Popa

  cizmarul sau cismarul romaniei adica nicolae ceausecu a inteles ca sunt in romania mult desupra deci superlativi p r o f e s o r i si profesore si nu doar in romania mult desupra mulr superiori si rept nu doar in romania decit ce ia avut cind avea doar note de trecere si primea sa raspindesca fluturasi ce eventual sa ii citesca si el pe litere macar sa invete un pic citeva rudulete dar se pare ca cismarul avea ce se intelege cu etica si morala si intelegea ceea ce este e t i c a sau morala …… deci avea costructie cismreasca filologie mai ava calapod bun etic si moral sau era brunza buna in burduf ca apoi industria pelariei prelucrare si pina la costumatie vestimentara deci inclusi in vestimentare si incaltamintea si m i n t e a nu ca minciuna si altele .. deci cititorul c i t a …nu chiar pe ori si cine citind cu acel ba badarani rusi si alti mirlani de penali internationali ca prepusi penalilor internationali statele continentale asta este tratatul de prietenie cu invazie de a va arata muschi si pe acilea nu treceti mai divizii rusesti nici batalione rusesti si ca am c i t a t pe profesor de profesore si si nu doar da sa inteles ca da alo istorie rusa trenuri de morti rusi retrimese mai s a intels si gorbaciov si putin trenuri ba istoria invaziilor ruse sa inteles profesori de istorie rusa t r e n u r divizi intorse sub forma mortilor ce incalca tratate si morala s a inteles gorbaciov sa intels putin sa intels maresali f o s t i f o s t i maresali rusi sa intels genrali rusi?

  09:00

  Ai trimis

  Romeo Lucian Popa

  cameleoni i s t o r i e i serv secrete atentie ca sunt dupa 1990 cel putin dubli si cu elemnte r o m a n e s t i exact ce stiu deci ce pot si t r a d u c e cu multa precizie a traducerilor daca altii rusi multi nu stiu americani multi nu stiu congolzi multi nu stiu si alte s t a t e filologi dar au si coran ce est si si si asta romneste de si si tradus si si si dupa 1990?

 2. eh, am pierdut concursul.
  vreau sa cumpar si eu o carte cu urmatoarele intrebari:

  1) cum influenteaza sportul sistemul imunitar? pozitiv/negativ, cum functioneaza sistemul…?
  2) cum influenteaza muzica imunitatea? muzica, rugaciunea, stresul… psihicul in general. care sunt actorii in aceasta sceneta(celule, hormoni, singe…) si relatia dintre ei, cum se influenteaza reciproc?
  3) cum poate fi testat sistemul imunitar? cum stim daca avem o imunitate buna sau nu?
  4) care virus este mai periculos/agresiv, coronavirus sau gripa? si de ce?
  5) ce cantitate de anticorpi/substanta activa/ARN contine vaccinul? este aceasta cantitate suficienta pentru toate categoriile de virsta sau masa?
  6) cum se repartizeaza adenovirusul/ARN-ul/vaccinul in organizm, invadeaza tot sistemul circulator, toate organele? ce faciliteaza si ce impedica repartizarea optima a vaccinului in organism?
  7) de ce s-a decis vaccinarea batrinilor intai si copiii la urma? au copiii un sistem imunitar mai bun?
  8) cit de eficienta este donarea de singe de la o persoana infectata si vindecata de covid? si de ce? si cum functioneaza?
  9) cit de eficienta este donarea de singe de la o persoana vaccinata? si de ce? si cum functioneaza?
  10) de ce vaccinul se pune in mina? sau doar in mina, sau doar intr-un loc? ar fi mai eficient daca ar fi pus in mai multe locuri(picior, fese…) concomitent?
  11) de ce unele vaccinuri creaza tromboze, cum functioneaza mecanismul?
  12) daca luam analiza de singe de la un infectat si o analizam la un microscop potrivit, putem vedea coronavirusul?
  13) cum actioneaza coronavirusul in organism? creaza alte proteine inutile/agresive, sau distrug/consuma celule gazda?
  14) cum ne putem asigura ca anumite simptome sunt provocate de covid si nu de alte afectiuni?
  15) exista studii care sa fi studiat efectul diferitor plante(mai ales: echinaceea, salvie, ghimbir, usturoi…) asupra diferitor virusi, inclusiv corona?

  Poate pasati aceste intrebari catre Dr. Netea cu rugamintea sa revina cu o interventie scurta la acestea cit si alte intrebari care sau acumulat?

 3. Expunerea repetata sistematic-relativ pana la un moment dat, intareste IMUNITATEA !
  Cu alte cuvinte, cu cat esti batut mai des du atat devii mai rezistent
  Fiind totodata un principiu comun care se aplica in mai multe domenii

 4. Toate simple si logice dar de ce nu ati continuat ideea cu semnul de carte pentru cei care l-au gasit singuri? Pentru niste cercetatori sa lasi puncte neexplicate mi se pare putin ciudat.

 5. Foarte util acest tip de discuție despre un subiect de mare actualitate. Personal aș fi interesat de mai multe explicații despre legătură dintre sistemul imunitar și sistemul limfatic și ce s-ar putea face ca să ai un sistem limfatic pe deplin funcțional.

 6. M-ar mai interesa ceva: Dacă există ceva rezultate concrete din cercetări la întrebarea: de ce unii oameni reacționează atât de violent cu acea furtună de citokine (care se întâmplă și la gripă și la Sars). Există cercetări referitoare la prevenirea acestui eveniment neînțeles până acum?

 7. Pina la un moment dat sint de acord cu cea-ce spune domnul Netea , dar de la un moment dat dinsul intra intro zona ipotetica ,ca sa nu spun speculativa. Personal, "incerc" sa il "inteleg", sau probabil…?! nu "poate sa faca diferenta vaccinurilor clasice si cele de tip DNA respectiv RNA..? Problematica actuala (parerea mea peronala) confera o analiza mai ampla si anume de ordin: istoric, economico-financiar, psychologig, sociologig-secular,dogmatic, doctrino-stiintific cu alte cuvinte ca sa spun asa o multiparadigma . As dori sa recomand aici pentru cei interesati …!!! citeva carti si anume: Gustave Le Bon "Psychologie der Massen", Walter Lippman "Die öffentliche Meinung", Edward Bernays "Propaganda", Erasmus von Rotterdam "Lob der Torheit", Torsten Engelbrecht si Claus Köhnlein "Virus-Wahn", Rupert Sheldrake "Der Wissenschaftswahn",Reiner Mausfeld "Warum schweigen die Lämmer ?", Reiner Mausfeld "Angst und Macht", Mariana Mazzucato " Wie Kommt der Wert in die Welt ?" Thomas Piketty "Kapital und Ideologie" Karl Marx "Das Kapital" Klaus Schwab si Thierry Malleret "Covid-19 The great reset"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *