Deschis la cercetare: Sănătatea mintală cu Ioana Podină
Pune o întrebare și câștigă o carte de la Humanitas! Diseara la 21:00 e din nou „Deschis la cercetare” și vă aștept alături de Ada Roseti și invitata noastră, Ioana Podină, pentru a afla ce spun cercetările despre sănătatea noastră mintală.
Similar Posts:
-
Deschis la cercetare: Imunologie cu Mihai Netea -
Omul Major, ep. 10 – Emoții și dependențe. Despre sănătatea mintală după pandemie -
Arhivele viitorului – ep.17: Identitatea din gene. Cine suntem? De unde venim? Încotro mergem? -
Lansarea cărții „Călătorie în jurul omului” de Alexandru Stermin, biolog și explorator
Foarte interesanta discutia, doar ca au trecut extrem de repede peste partea pecuniara. “De la” 150-300 lei 40 min. , ei iti “recomanda” 2 vizite pe saptamana, si, raportat la veniturile medii din tara asta, rezulta o mare problema. Plus, in marea majoritate a cazurilor, nu au rezultate, si atunci dai vina tot pe tine, pacientul, ca nu esti ca la carte. Dupa un mic infarct, am avut atacuri de panica. Am cautat un psiholog tot Bucurestiul, am dat foarte multi bani pentru nimic. Intamplator am aflat ca trebuia sa fiu consiliat “gratuit” pentru ca sunt asigurat. Nici macar un “psihoterapeut” nu a pomenit de asta. Toti sa scalda in s.f.-uri, vise si minciuni, sa nu ma exprim altfel. Toti sunt experti, recunoscuti intergalactic, pana îi pui la treaba. Si platesti macar o data, la fiecare, pentru ca tii la viata ta, iar ei profita de asta. Ce medicina? Care deontologie? Ce “common sense”? Ce fac ei pentru ceilalti? Nimic. Zero. Na ca m-am ambalat. Dar stiu ce spun din proprie experienta. Cu atacurile de panica am “rezolvat” singur dupa 2 ani de nopti nedormite. Tagma lor?!: Useless.
P.S. Domnule Presura, nu aveti nici o vina. Canalul este foarte tare, invitatii, asisderea. Dar acum nu m-am putut abtine. Sorry, no hate! Peace ✌️👍🤗
Foarte obositor discursul rapid al Ioanei.
Psihologii fac vizite psihologilor, pt. scanare psihologica? Dupa mintea mea creata, consultatiile psihologice ar trebui sa fie absolut gratuite, la fel cum gratuit si obligatoriu sa fie cursurile de innot (in Elvetia se practica din scoala primara lectiile gratuite de innot).
Nu stiu cine e domnisoara, dar depresia e o boală. Foarte interesant de studiat ca oamenii cu pofta de viață fac cancer.
Depresia e o mare dezibilitate.
Nu ai pofta de viață.
Statistici?!
Te duci la un medic si face statistica cu suferinta ta fara sa înțeleagă mecanismele.
Nu poti sa faci statistici despre suflet.
Nu stiu de ce nu a fost invitat cineva care e uman si cu experiență.
Mi-a plăcut discuția!
E, respondendo ele, disse-lhes: Quem tiver duas túnicas, que reparta com o que não tem, e quem tiver alimentos, que faça da mesma maneira.
Lucas 3:11
O conversație reușită, mulțumesc pentru episod! Mi-ar plăcea să îl invitați pe neurologul și biologul Sergiu Pașca, profesor asociat la Stanford University.
Buna ziua
Sunt scumpe serviciile de psihoterapie? Sunt scumpe in primul rând fiindcă rezultatele obținute pentru banii plătiți nu sunt atât de evidente. Nu vezi a doua zi rezultate iar de multe ori chiar sunt bani aruncați. Iar răspunsul cu decontarea chiar nu are nici o relevanță pentru a lămuri dacă este scump. Nimic nu este scump când plătește altul
No comments!