LIVE: Astrofizica cu Aurora Simionescu

0
(0)

Aurora Simionescu este un cercetator roman reputat. A obtinut doctoratul in astrofizica de la Universitatea din Munich, a fost cercetator postdoctoral la Stanford, profesor la Agentia Spatiala Japoneza si acum este cercetator la Institutul Olandez de Stiinta Spatiale. Cercetarea ei acopera un domeniu larg, de la interactiunea dintre galaxii,. gazul intergalactic, proprietatile termodinamice ale razelor X emise de mediul intergalactic si asa mai departe. Hai si tu in direct sa ii pui intrebari de astrofizica! Dupa video , continuam pe https://www.discord.gg/presura
Erata in video: In Decembrie sunt Geminidele, Leonidele sunt in Noiembrie 🙂

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

12 Comments

  1. va propun o varianta in care discutia sa fie mai mult centrata pe un subiect si un timp mai mic alocat intrebarilor, desi sunt interesante sfarma discutia. apreciez ceea ce faceti, multumesc!

  2. Mor cand specialistii fac greseli de genu asta : Doamna asta tot spune ca "zboara galaxiile " :)) unde doamna zboara galaxiile ? Stim si noi ca inafara planetei , in spatiu poti sa spui ca corpurile plutesc sau si mai corect de atat ele cad , pentru ca vorbim de gravitatie ! Daca imi zicea macar ca plutesc nici nu ma mai oboseam cu commu asta dar sa zboare? Asta poti face numai intr-o atmosfera ca a noastra . Asta e la fel ca aia cu "aterizatu" oamenii cred ca "aterizezi "pe orice alta planeta sau satelit . Nimic mai gresit fiaecare are o denumire specifica numelui corpului pe care ajungi , spre ex. pe Luna Aselenizezi nu aterizezi . Si acum eu sa mai am incredere in specialisti ?

  3. Continuă să ai invitați oameni de valoare să-i faci cunoscuți, sa ne aducă cunoștințe, superb.
    Poate cel mai bun material al tău, deci mai vreau oameni de ăștia, nu neapărat români dar de un asemenea calibru!

    Nu v-ați tocit coatele degeaba, ca tot ai menționat.

  4. Va salut și va iubesc.
    Logica ma face sa accept și sa fiu convins că centrul universului exista.Argumente:dacă a existat un început al expansiunii materiei,evident a trebuit să existe și un loc de unde sa înceapă expansiunea.Ca dupa aceia la cîteva milioane bune de ani lumină toate componentele acestei materii se îndepărtează între ele,asta ne da senzatia descrisă de doamna fizician,dar asta nu înseamnă că locul acelei singularitati nu exista.Ca suntem foarte departe și rătăciți de el datorita expandarii la nesfîrșit a ceva fața de altceva din univers e cu totul altceva.Cu alte cuvinte, expandarea materiei de la marea explozie are o direcție sau a avut,evident în formă sferica din interior spre exterior în toate direcțiile,dar liniar.E o expansiune multidimensionala,însă a pornit dintr-un punct.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *