LIVE: Literatură și istorie cu scriitoarea Tatiana Niculescu

0
(0)

TATIANA NICULESCU este scriitoare, autoare a biografiilor istorice Regina Maria. Ultima dorință (Humanitas, 2015, 2016, 2018), Mihai I, ultimul rege al românilor (Humanitas, 2016), Mistica rugăciunii și a revolverului. Viața lui Corneliu Zelea Codreanu (bestseller Humanitas, 2017), Ei mă consideră făcător de minuni. Viața lui Arsenie Boca (Humanitas, 2018), Regele și Duduia. Carol II și Elena Lupescu dincolo de bârfe și clișee (bestseller Bookfest 2019, Humanitas, 2019). Sub semnătura Tatiana Niculescu Bran a debutat cu romanul Spovedanie la Tanacu (Humanitas, 2006), care a devenit piesă de teatru în dramatizarea autoarei și în regia lui Andrei Șerban. Același roman a stat la baza filmului După dealuri, în regia lui Cristian Mungiu, care a obținut premiul pentru cel mai bun scenariu la Festivalul de Film de la Cannes în 2012. Alte romane: Povestea domniței Marina și a basarabeanului necunoscut, Tăierea Fecioarelor. A coordonat volumele colective Iubirea din oglindă. Despre sex şi identitate (Humanitas, 2017) şi Cartea întâmplărilor. Mistere, ciudăţenii, uimiri (Humanitas, 2019).

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

5 Comments

  1. Dragut interviul… Intervin aici pt o singura idee: biografia lui Mihai I… n am citit o… Sper insa sa transpara, sa se poata concluziona pana la finalul lecturii ca a fost o pata gri in istoria natiei noastre si un tradator de patrie, tradator al principiilor ancestorilor sai… O voi citi.

  2. Mulți nu citim cărți deoarece nu avem timp ore multe la servici , gândul zilei de mâine , salarii mici , stres prea mare , probleme in familii etc .. eu unul personal am început multe cărți inclusiv fizica povestită , fiindu-mi greu sa le termin după oboseala serviciului ( m-a ia somnul , cum se zice in popor )

  3. Cristi, trebuie sa iti spun asta, desi cred ca stii deja, tu esti un om de stiinta si cei de aici iubesc fizica si curiozitatile ei, nu cred ca faci bine amestecand lucrurile, stii cum se spune cand vrei sa faci bici din ingrediente nepotrivite, iar daca mai vrei sa mai faca si "poc"…deci, parerea mea: vrei istorie, literatura…etc, fa-ti inca un canal separat ( tot respectul) ci nu aici…aici predomina setea de stiinta…vrem fizica… :)…toate cele bune !

  4. Salut Cristi, felicitari pentru acest interviu. Multi cred ca aici trebuie sa fie doar fizica, mie imi place mult mai mult asa, diversitate, invitati, (recunosc, mi-au placut mult si acele live-uri unde te ai intalnit cu Horia-Zaiafet, Dan – Zona IT, si multi altii). Te urmaresc de mai de mult, eram o comunitate micuta atunci, ma bucur sa vad cum creste acest canal de YouTube. Mult succes in continuare:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *