Motor NASA ce s-ar apropia de viteza luminii fara energie. Nu funcționează!

0
(0)

#youtubevideos #subscribe Urmareste mai multe #shorts aici
https://www.youtube.com/playlist?list=PLcod69NUBSYiax7w_5cXANwSf5b8I22V0 />
Motor NASA ce aproape atinge viteza luminii, fără combustibil! Nu are nevoie de energie! Spune presa. Offf. Presa spune multe. E o idee de câțiva ani a unui inginer NASA care, în timpul liber, a propus o metodă inedită de accelare a unei nave spațiale.
Videoul ăsta arată “motorul navei”. Vedeți cum partea mobilă (un inel) este așezată liber pe o bară iar acest inel culisează înainte și înapoi. Când inelul lovește în dreapta, cutia în care se află primește un impuls și merge în dreapta. La stanga la fel. În medie, cutia (care este nava) stă pe loc.
Acum priviți ce se întamplă când luăm în calcul teoria relativității. În video, presupunem că nava este în mișcare spre dreapta. Vedeți cum mărimea inelului crește când el se deplasează spre dreapta. Acesta este un efect relativist: masa obiectelor crește cu viteza lor. Ideea lui Davin Burns, cel care a propus acest mecanism este asta: când inelul merge spre drepata el are o viteză mai mare și deci o masa mai mare. Ca atare el lovește puternic peretele din drepata. Când se întoarce, viteza lui totală e mică (pentru că merge în direcție opusă) și atunci masa lui e mai mică. Impactul cu peretele din stânga e mai slab. În final, spune Burns, impactul e mai puternic în dreapta decât în stânga și, încetul cu încetul, nava va avansa fără aport de combustibil sau energie, de la sine!
Oaau! Un lucru: Davin Burns si-a retras articolul de pe site-ul NASA, ceea ce înseamnă că nu mai crede în el. De ce? Pentru că un astfel de sistem violează conservarea energiei și a impulsului. Dacă nava are o viteză din ce în ce mai mare înseamnă că are o energie din ce în ce mai mare, și asta nu se poate fără aport adițional de energie.
Unde este greșeala în argumentul cu inelul? În faptul că nu ține cont de toate efectele relativiste, creșterea masei obiectului cu viteza sau schimbul de energie. Dacă privim simplu sistemul la viteze relativiste, observăm cum are loc un schimb constant de energie între inel și cutie. Inelul dă energie cutiei când este în dreapta, pe care o primește la loc cand este în stânga. Cantitatea de energie totală primită de navă e cea care cuantifică creșterea sau descreșterea de impuls (prin viteza si masa navei). Dar nava primește și dă înapoi inelului aceeași energie, deci energia totală e nulă. Cutia nu va accelera net, va rămâne cu o viteză care oscilează în jurul unei valori constante. Simplu spus, fake news! Fiți atenți mereu la știrile acestea care promit ceva fără energie. “There is no free lunch” se spune în engleză…

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

12 Comments

  1. fenomenul e nul din punctul de vedere a miscarii. normal ca a retras studiul, si-o dat seama ca amandoua miscari se anuleaza reciproc.deplasarea prin inertie se poate numai cand greutatea se invarte sub forma de lacrima ,adica coltul lacrimei are doar o tragere intr-o rotatie, intro parte.poate fac un desen de explicare a unui dispozitiv capabil sa faca aceasta geometrie a miscarii a unei greutati.

  2. Nu neaparat ca nu mai crede in el, poate ca a retras articolul pe motiv ca motorul functiona fara combustibil. Cineva influient i-a cerut asta. Motoarele fara combustibil… sunt un pericol pentru magnatii petrolului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *