Un vapor chinezesc autonom, fara marinari!

0
(0)

#youtubevideos #subscribe Urmareste mai multe #shorts aici
https://www.youtube.com/playlist?list=PLcod69NUBSYiax7w_5cXANwSf5b8I22V0 />Asta e! Ii spune Zhu Hai Yun si este o nava pentru cercetari stiintifice. Are tot felul de senzori pentru a naviga singura, cu ajutorul inteligentei artificiale, fara marinari. Nava are 88 de metri lungime si navigheaza cu vreo 30 km/h. Are cateva zeci de drone aeriene la bord si inca vreo cateva zeci de drone submersibile.
Acum, ca am vazut masini fara sofer, trenuri fara mecanic de locomotiva, de ce sa nu vedem si nave fara marinari? Bine, sa nu ne imaginam ca, daca foloseste inteligenta artificiala, merge de capul ei! Asculta de comanda centrala si, atunci cand conditiile sunt nefavorabile, poate fi controlata de la distanta. Unii speculeaza ca, pentru chinezi, e de fapt un antrenament militar, mai ales ca se pare ca au mai construit inca o copie a ei.
Eu stau si ma intreb, nava de cercetare sau militara, cine schimba filtrul de la motor cand se infunda, daca nu au mecanic la bord? Si, daca tot arata asa de fain, nu poate lua si niste doctoranzi de oceanografie pe nava sa isi faca cercetarile in largul marii?

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

5 Comments

  1. Exista din cate am auzit si tractor agricol fara sofer, de fapt soferul il aduce pana in tarlaua de arat dupa care introduce marimea terenului si cordonatele GPS si apoi tractorul incepe sa are terenul singur prin GPS. Japonezii ar avea sigur asa ceva, insa UE din cate am auzit nu este de acord cu ele. Nu stiu de ce UE ar fi impotriva lor, probabil se gandeste la betivanii romani care mai adorm pe campuri 😆 sau la cuiburile de pasari sau la eventualele animale care se mai pot adaposti acolo si daca nu e sofer sa puna frana la timp le poate omora. Cand e vorba de arat nu ar mai fi vegetatie dar probabil se refera UE si la combinele agricole de treierat fara sofer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *