Noutăți din spațiu (imagini si video) cu Claudiu Tănăselia

0
(0)

De la ora 21:00, Claudiu ne va povesti si ne va arata imagini de la despre ultima misiune Virgin Orbit (care a lansat recent o rachetă de pe un avion), despre cursa dintre Branson și Bezos, limita spațiului, povestim despre New Shepard si apoi despre lansarea cu echipaj spre stația spațială chineză și planurile lor, eventual proiectul comun cu Rusia pentru explorarea Lunii. Povestim si despre ultima lansare SpaceX, care a dus pe orbită un dispozitiv parțial proiectat și realizat în România. Si. daca avem timp, poate atingem și subiectul Hubble

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

4 Comments

 1. De peste 50 de ani ne invartim aici aproape doar pe orbita joasa a Pamantului si ne laudam ca zburam si exploram spatiul cosmic!KAKA-MAKA!De jumatate de secol de cand oamenii au pasit pe un alt corp ceresc decat planeta natala nu am avansat cu NIMIC!Ar fi rebuit sa fi fost deja in intreg sistemul solar nu doar pe orbita Pamantului.Marte ar fi trebuit sa fi fost deja colonizat!

 2. Deci apa is gaseste nivelul de fiecare data, nu se crurbeaza iar atmosfera pamantului ar disparea in spatiu instant daca spatiul e asa cum ne este prezentat.

  Stiinta asta despre natura universului nu e decat o religie promovata de stapanii lumii care de felul lor sunt satanisti, luciferieni al caror dumnezeu e staua diminetii, luceafarul adica planeta venus.

  Astia il ascund pe dumnezeu, free energy, scopul vietii, originea omenirii si potentialul ei. Cine stie stie cine nu se invarte cu planeta in jurul soarelui si soarele in jurul galaxiei pana ii doare capul si tot nu simt miscarea.

  La fel curbura pamantului nu se poate dovedi, in schimb se observa cu totul altceva. Nasa (care inseamna a insela in ebraica veche) ne hraneste cu CGI si filmari din studiouri, iar cand e vorba de space walks de sub apa.

  Noroc la toti si rusine la animalele astea de jos care promoveaza asa ceva, sa induci un copil in eroare e pacat capital jegurilor.

 3. 9:43 NASA si implicit SUA doreste ca 80 km sa fie limita din considerente pur politice: au avut piloti care au zburat doar putin peste 80 km altitudine si se dorea ca si ei sa fie considerati astronauti, sa primeasca recunostinta si remuneratii ca ceilalti astronauti. Limita spatiului nu este nici la 80km , nici la 100km, pentru ca atmosfera este un invelis de gaz, iar gazul nu are o forma regulata perfect, chiar si cu gravitatia Pamantului. La inaltimi mari sunt curenti de aer foarte mari si acestia creeaza turbulente si astfel forma atmosferei nu este perfect sferica sau ovoidala. Ce se stie este ca incepand de pe la 80 km incep sa scada densitatea aerului drastic. Cu timpul s-a observat ca uneori avem portanta , e adevarat mica, si la 93 km altitudine. Dar la 100 de km nu s-a descoperit niciodata sa fie densitati temporare ale aerului ca sa creeeze o usoara portanta. De aceea toti specialistii stiu ca atmosfera se termina in intervalul 85km-95km. Ganditiva la nivelul oceanului- el nu este niciodata perfect plan, ori sunt valuri mici (adica e calm), ori sunt mari (adica e futuna). Pe timp de furtuna valurile ajung la 20m, uneori in conditii extreme si la 30m. Ganditiva ca aceste valuri au cateva zeci de km diametru si esti un scufundator, daca esti din restul lumii stii ca, desi altimetrul de la brat arata 0m , mai ai de strabatut inca 30m ca sa poti respira. Acum ganditiva ca in fata acestui val urias de 30m se afla o depresiune (un gol de apa, dupa care vine valul si apoi iar un gol), daca esti american spui pe la adancimea de -20m ca gata poti renunta la masca pentru ca ai ajuns la suprafata si poti respira aer ca asa a fost el instruit. De aceea comunitatea internationala a ales 100km : ca sa fie siguri ca nu va fi nici un fel de portanta (mai ales ca numarul e rotund, o putere a lui 10, se poate diviza si multiplica usor, la fel ca sistemul metric-spre deosebire de cel american care foloseste sistemul imperial , vrand sa dovedeasca ca SUA nu va accepta sistemele altora ci doar cele pe care ea le va descoperi si eventual le va impune la nivel mondial – a se vedea unitatile si denumirile din domeniul informatic).
  PS Am urmarit filmul in continuare si am observat ca s-a spus despre cele ce am relatat eu (dand pauza la videoclip). Totusi nu pot fi de acord cu afirmatia d-lui Claudiu deoarece pe o orbita la 85km altitudine probabilitatea de a intalni densitati crescute ale aerului este foarte mare si , implicit acestea vor duce la franarea vehiculului spatial si reintrarea lui in atmosfera . De aceea limita spatiului este corecta atunci cand exista 100% certitudine ca nu vei intalni modificari ale densitatii aerului pe traiectoria orbitei, adica 95km. Dar 95 = 5 x 19 doua numere prime , deci nici macar un factor patrat perfect si atunci FAI a ales 100Km (patratul lui 10). SUA nu a ales 80Km limita, ci tot un numar rotund : 50 mile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *