Pământul arată ca o entitate “vie”!

0
(0)

#youtubevideos #subscribe Urmareste mai multe #shorts aici
https://www.youtube.com/playlist?list=PLcod69NUBSYiax7w_5cXANwSf5b8I22V0 />În acest video, făcut de NASA, Pământul arată ca o entitate “vie”.
Este un video ce modelează un taifun de categoria 4, ce s-a format pe coasta Chinei în anul 2005. Simularea 3D a rulat pe un supercomputer de la NASA, formând câte o imagine la fiecare 30 de minute, și generând 6 petabytes de date. Simularea folosește date reale măsurate de observatoarele NASA și se doreste a fi cât se poate de realistă. Ne arată nu numai cât de fragil este Pământul dar și cât de greu este de modelat clima sa. Asta deoarece atmosfera Pământului este extrem de complexă, dar este această complexitate cea care a contribuit în mare parte la apariția și evoluția vieții pe Pământ, cu care a devenit interdependentă.
Suficient să menționăm că în prima atmosferă a Pământului oxigenul nu a existat. El a fost produs pe Pământ de microroganisme numite cianobacterii (sau alge verzi-albastre) și eliberat în atmosferă.

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

4 Comments

  1. Cred că asemena simulări făcute de NASA ar putea conștientiza omenirea, că noi toți odată cu acțiunile noastre, influențam acest echilibru numit viața pe pământ.
    Felicitări pentru video!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *