Pământul are o inteligență proprie!

0
(0)

#youtubevideos #subscribe Urmareste mai multe #shorts aici
https://www.youtube.com/playlist?list=PLcod69NUBSYiax7w_5cXANwSf5b8I22V0 />Pământul are o inteligență proprie! Chiar o minte proprie! Spune presa! Prieteni, e vorba de un articol al unor astrobiologi care specualează ideea unei inteligențe planetare, colective, pentru planeta Pământ.
Asta nu e nimic special. Un mușuroi de furnici are o inteligență colectivă: o sigură furnică face lucrurile din instinct, ea nu știe că, prin ceea ce face ajută mușuroiul. Spunem că un mușuroi de furnici are o inteligență colectivă care depășește inteligența unui singur membru.
La fel și cu Pământul. Pe măsură ce viața a evoluat pe el, aceasta a devenit mult mai interconectată. În evoluția lui, Pământul ar avea 4 faze, spun autorii noului articol: Biosfera imatură (fără oxigen), biosfera matură (cu oxigen), tehnosfera imatură (acum, cu încălzirea globală) și tehnosfera matură (pe viitor, când inteligența va fi integrată într-un mod armonios cu viața). În toate aceste cazuri, inteligența planetară crește, pentru că ecosistemul este mai interactiv.
Atenție însă! Pământul nu are și nu va avea minte sau suflet propriu, tot așa cum mușuroiul sau roiul de albine nu are minte proprie. Inteligența sa colectivă este dată de interacțiunea dintre indivizi.

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

5 Comments

  1. ma tot gandeam eu asa , daca omul este cateva zeci de kilograme de apa si pamant , si avem un procesor de date ( creier ) , planeta pamant la cat e de mare oare nu ia facut Tatal nostru si lui un procesor de date ,eu tind sa cred ca are, deoarece se poate , si cred ca are si memorie unde stocheaza evenimentele naturale chiar si unele informatii despre vietati.Este scris ca Tatal nostru ia spus sa dea plante si a dat , iar Fiul lui cand a poruncit sa se opreasca furtuna sa oprit.Eu cred ca si un om de stiinta daca ar avea viata lung si resurse aproape nelimitate ar putea face o planeta inteligenta care sa o poata controla de pe o tableta a viitorului.

  2. Adică suntem o societate🙄? Ca și furnicile??? Pentru mine e ca și cum ai spune ca un stup are inteligență… Sunt doar albinele, nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *