#shorts Io si Europa intr-un dans cosmic

0
(0)

Aici vedem sateliții Io și Europa orbitand în jurul lui Jupiter. Io este mai departe de noi și Europa mai aproape. În spate se vede Marea Pată Roșie, care este o furtună violentă ce durează de peste două sute de ani pe Jupiter și este mai mare decât Pământul (nu e clar daca Galileo a vazut-o, pe la 1830 apar primele desene). Videoul a fost realizat de Kevin M. Gill de la NASA, care a combinat imagini ale sondei Cassini.

#shorts

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

2 Comments

  1. sondele spatiale trimise catre Marte, Jupiter,Saturn,Pluto si catre marginile sistemului solar au largit enorm orizontul cunoasterii umane . Iar daca viitoarele misiuni vor gasi urme de viata sau forme chiar si simple pe Europa vor declansa adevarate revolutii. Sa nu uitam chiar aici pe Terra in adancul oceanelor la presiuni enorme si temperaturi de peste 400 grade viata prospera in forme si chimie greu de imaginat. Felicitari tuturor care au putut face posibil asta

  2. e clar ca daca e mai mare decat pamantul nu poate fi si violenta, a ca pare un vartej asta nu inseamna ca el este vijelios .cateodata satelitii mai fac poze cu cercul nostru polar si cu norii turbionali insa jos poate fi doare o zi inorata fara zbucium, sunt doar niste gradienti coriolis adunati de magnetismul pamantului. daca ai face o poza in fiecare zi acelui ochi al lui jupiter ai observa ca dinamica nu se schimba mult, ca si cum defapt ar fi un relief de depresiune ce genereaza acel vartej.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *