Arhivele viitorului – ep. 30: Economia mondială și dezastrele climatice
Invitat: Cornel Ban
În această a doua întâlnire cu economistul Cornel Ban vom vorbi despre tema provocării și negației ultime care este criză climatică. Ne vom referi în special la discuția despre sursele paraliziei parțiale a acțiunii social-politice pe această temă a crizei climatice, dar și alternativele concrete pe care le avem fără a fi nevoie de inovații tehnice eroice.
Vom discuta, de asemenea, despre rolul băncilor centrale, al noului sistem financiar privat și de stat, despre rolul tensiunilor interne și geopolitice în a construi un consens minimal, despre problemele teoriei descreșterii și ale creșterii verzi, despre inexistentă unui bloc social care să ceară schimbările care să ne lase să supraviețuim cataclismului care se ivește științific la orizonul anilor 2060-2080, despre inevitabilitatea protecționismului verde european și a unui ecologism al fricii care să fie încastrat social, în locul delirului politic actual.
Multumesc pentru aceast Viodeoclip!!
Felicitari pentru emisiune. Puteti adauga in descriere si sursele citate? Ar fi de ajutor si ar contribui la veridicitatea datelor discutate.
Foarte bine abordata aceasta tema de dl Cornel Ban!🙏👏👏 multumesc tuturor, ce contribuie la realizarea acestor dezbateri cu teme bine gandite si de actualitate! va urmaresc din America si sunt tare mandra de romanii invitati si profesionisti in domeniilor respective! 🤗😉 m-am gandit si la cei care nu au timp sa urmareasca sau nu stiu de aceste dezbateri, si v-as sugera daca veti putea publica o carte cu aceste teme importante si diverse, ce ne impacteaza viata fie cu voia sau fara voia noastra!
Aici este politica guvernului provincial din provincia British Columbia din Canada privind dezvoltarea infrastructurii de hidrogen. https://www2.gov.bc.ca/assets/gov/farming-natural-resources-and-industry/electricity-alternative-energy/electricity/bc-hydro-review/bc_hydrogen_strategy_final.pdf
Felicitări!, frumoasă emisiune Energia eoliană da și nu. Da, condiționat. De exemplu e o foarte mare diferență între eolianul din Regatul Unit și România.
Bună ziua, veți face un video despre eclipsa totala de lună din 16 mai?
„Deși momentul exact va depinde în funcție de locul în care ne aflăm, Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” ne ajută și ne arată că eclipsa parțială va începe în data de 16 mai, la ora 05:28 (ora României). „Luna sângerie” își va atinge punctul maxim la ora 07:11 (ora României).
Evenimentul va fi, de asemenea, transmis în direct pe YouTube de NASA. Transmisiunea va începe la ora 04:32 (ora României), în data de 16 mai, fiind incluse și discuții despre eclipse, știință lunară și programul Artemis al agenției spațiale americane„
Source: descoperă.ro
Capitalismul a distrus bugetele pentru studiile importante din fizica. Nu face profit rapid, nu ne pasa. Specia umana stagneaza acum evolutiv, nu prea mai avem salturi tehnologice si descoperiri ca inainte. Si avem instrumente, dar fizicienii au nevoie de salarii bune, buget de cercetare si dezvoltare.
Danemarca la cum se comporta cu cetatenii sai, este o tara mai mult socialista. Studii superioare gratis, dupa ce termini pana iti gasesti job primesti 1300 de euro pe luna timp de maxim 24 de luni. Adica….se vede.