Ce se ascunde în zonele întunecate ale cerului? „Deschis la cercetare” cu Aurora Simionescu

0
(0)

Află ce poate fi descoperit cu telescoapele moderne și ce se poate vedea doar cu ochii minții – în discuția cu Aurora Simionescu, astrofizician în cadrul Institutului Olandez pentru Explorare Spațială (SRON). Urmărește LIVE discuția moderată împreună cu Ada Roseti azi de la ora 21.00 pe https://youtu.be/iZSgjcgGLfw Dacă ai curiozități, pune o întrebare aici și, dacă întrebarea va primi răspuns în cadrul emisiunii, poți câștiga o carte de la Editura Humanitas.

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

13 Comments

 1. Buna ziua!
  Cu tot respectul dar ce ceva nu se leaga.
  Cum e posibil ca oamenii de stiinta care sustin ca inainte de Big Bang nu a fost nimic (spatiu/timp) si in acelasi timp ca universul este infinit?
  Nu e logic pentru ca este dovedit de la Hubble ca universul se afla intr-o continua expansiune.

 2. Ce regret de pe timpul lui Ceausescu? Regret ca din Bucuresti nu se mai vad stelele si licuricii. Cand eram mic si stateam in fata scarii, seara cu alti copii, puteam sa vedem stelele mult mai clar si licuricii prin gradina blocului. Acum, din cauza poluarii si a luminilor ,acestea nu se mai pot vede🤗

 3. Vă iubesc, altceva nu poți spune la adresa astfelor de oameni.
  A nuștiu cîta oară repet că nu suntem singuri în univers și că spațiul a existat dintotdeauna,e vorba de acel spațiu în care a putut avea loc expansiunea a tot ceia ce există ca perceptibil.De nu exista acel spațiu perfect gol n-avea cum să aibă loc expansiunea,aia clar să fie.
  Revenind la a fiind împreună cu cineva în univers,da,cu siguranță e cel puțin o formă de viață mult, mult mai avansată din orice punct de vedere de cît noi oamenii.Sunt aici mă oameni buni.Am văzut cu ochii mei,ce Dumnezeu!

 4. Prea smecher canalul acesta si toate informatiile pe care le oferiti!
  Respect echipei!
  Sa mai faceti niste prezentari despre James Weeb!!! Este de super notorietate subiectul!
  Doamne ajuta si mult succes in continuare!

 5. Am si eu o intrebare speficifica unui copil 😂 cu putina imaginatie.
  Este posibil ca gaura neagra sa fie un fel de poarta?? Sa fie o bariera de dimensiuni limitate, care protejeaza ceva??

 6. Foarte interesante discuțiile. Am și eu o întrebare, dacă materia întunecată nu interacționează cu radiatia electromagnetica (adică lumina) cum putem deduce ca curbarea lumini e data de aceasta materie întunecată? Deja cu energia întunecată mi se pare mai complicat. Mulțumesc anticipat.

 7. Dacă îndreptăm telescopul James webb într-o oarecare direcție și vedem 14 miliarde de ani în trecut , întoarcem telescopul în direcția opusă și vedem tot atât. In orice direcție tot 14 mld de ani. Înseamnă că acum 14 mld de ani universul era cu siguranță cel puțin într-o formă de cerc cu diametrul de 28 miliarde de ani ! 🤔 Cine mă poate contrazice? Vreau o teorie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *