Cel mai neobișnuit lansator de sateliți!

0
(0)

#youtubevideos #subscribe Urmareste mai multe #shorts aici
https://www.youtube.com/playlist?list=PLcod69NUBSYiax7w_5cXANwSf5b8I22V0 />Ăsta este cel mai neobișnuit lansator de sateliți în jurul Pământului. Pur și simplu rotești cât poți de mult satelitul, într-o mișcare circulară accelerată, iar apoi îi dai drumul.
Este asemănător cu acele praștii cu pietre, în care învârți piatra în jurul capului cât poți de mult, până când îi dai drumul.
Numai că lansatorul de sateliți SpinLaunch învârte satelitul de 70 de ori pe secundă, timp de o oră și jumătate, până când acesta atinge o viteză de 7500 km/h, după care îi dă drumul. În proces, e nevoie de o forță de 22 de milioane de Newton, generând o accelerație de 10000g, adică de 10000 de ori mai puternică decât cea de pe suprafața Pământului.
Pentru comparație, corpul uman nu rezistă decât la maxim 10g pentru o perioadă mai lungă de timp.
Ideea este ca nicio componentă a satelitului nu trebuie să se desprindă sau să se strice la aceste accelerații fantastice din timpul lansării. Numai asta, însă, nu e de ajuns. De aceea, sistemul SpinLaunch dispune și de o rachetă care își pornește motorul la înălțimi mai mari, acolo unde rezistența aerului este mai mică. Nu știu în ce masură un astfel de sistem este realistic pe Pământ, dar pe planete sau sateliți fără atmosferă (cum e Luna) sistemul devine mai realistic.

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

3 Comments

  1. in viziunile epopeice ale lui verne- se chinuiau ei sa trimita un obuz in spatiu sau pe luna ,cum erau ei atat de fascinati ,tot atat de infricosati erau datoritata reculului care poate scoate pamantul de pe orbita lui. logica veche e veche ca e veche. am mai zis pe undeva, o elice interna rezolva toate problemele . nu e complicata pana intelegi arta de a face sfori. cand rasucesti patru sau trei sfori in acelas sens dupa care le unesti obtii o rotatie totala a celor trei sau patru ce se rotesc in sens invers .adica cele opt pale chiar daca sunt rasucite dupa coloana sa zicem o data ele la randul lor sunt rasucite de 2 -3 ori de-a lungul profilului astfel va invartii vaporii de apa in sens invers fata de cum se invarte dispozitivul ,deci are o oppozitie dinamica mare si dispozitivul se ridica pe gazul sau vaporii din interior fara a fi nevoie de un mediu exterior ,cum e aerul pentru elicopter.. https://youtu.be/3VTfOXT95eg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *