Cum se transformă paradoxurile cuantice în tehnologii ale viitorului
Ce sunt tehnologiile cuantice? La ce sunt bune ele? Cum pot contribui cercetătorii români la a doua revoluție cuantică? Cum putem înțelege fizica cuantică? De ce ea este și o problemă de politici, nu doar de cercetare? La aceste întrebări și altele din același domeniu ne va răspunde Radu Ionicioiu, cercetator senior la Institutul de Fizica si Inginerie Nucleara Horia Hulubei, invitatul nostru din aceasta editie a “Deschis la cercetare”, într-o discuție LIVE moderată împreună cu Ada Roseti miercuri de la ora 21.00, aici: https://www.youtube.com/watch?v=StPFKjPg7nU
Dacă ai curiozități legate de acest subiect, pune o întrebare aici și, dacă ea va primi răspuns în cadrul emisiunii, poți câștiga o carte de la Editura Humanitas.
Foarte plictisitor conferențiarul. În plus, barbarizeaza limba română si foloseste engleza in mod ridicol și fără sens.
Domnul Ionicioiu explica incredibil. Parca mi-a trezit ceva in mine sa ma regandesc la ideea de doctorat.
si daca am pus caru' inaintea boilor si-am vazut "cum" , am putea sa ne intrebam acum si "cu ce folos" ?
stimati oameni de stiinta , multumesc pentru informatia comunicata in acest videoclip !
PĀREREA MEA … TRĀITI-O !
(zisei criptografie ?)
Cat de instructiv! Felicitări!
💐💗👍
Am ascultat pana cand am auzit ca, in loc de unde mecanice, dl fizician ne povesteste despre undele pe apa…
Scuze, dar totul este greoi și mai mult folosiți și cuvinte în engleză, nimeni nu se mai poate exprima în limba română !
Mulțumesc! Link către legea lui Richard Feynman: https://www.youtube.com/watch?v=aAgcqgDc-YM (The Character of Physical Law – Part 6 Probability and Uncertainty (full version))