Dezbatere LIVE ora 20:00: Conștiinta – Noi și neuronii noștri

0
(0)

Tema acestei dezbateri este una cum nu se poate mai dificila, “Ce este constiinta?”, o intrebare la care marii ganditori ai umanitatii nu au gasit inca un raspuns definitv. Chiar daca raspunsul va continua sa ne eludeze si dupa cele doua ore ale dezbaterii, vom ramane cu placerea drumului parcurs, cu posibilitatea de a auzi puncte de vedere divergente, generate de experienta si pregatirea in domenii foarte diferite ale invitatilor si sa descoperim idei noi care sa ne stimuleze propria dorinta de aprofundare a acestei teme.
Invitati:
lector dr. Laurenţiu Gheorghe (Moral Philosophy)
Doru Castaian (profesor de filozofie)
Dr. Bogdan Iliescu MD, PhD (assistant professor of neurosurgery)
Dr. Raul Sandu ( medic specialist neurochirurg)
Traian Luca: dezvoltator software, R&D
moderator: Cristian Presura

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

14 Comments

 1. daca exista liberul albitru atunci ii invit pe crestini sa se arunce de pe stanca ca sigur vor zbura, ca ce drac, au libertatea de a alege. Raspunsul cu fler a fost sa nu ispitim pe Dumnezeu, traganduse pe spate ca racul.Chiar a existat in trecut un om care ia facut pe 200 de oameni sa se arunce de pe stanca in acelas moment, cum ca vor zbura daca cred, insa cum era de asteptat legea gravitatiei le-a demonstrat contrariu si au crepat toti.

 2. Eu cred ca, ceea ce numim noi constiinta este modul analitic in care ne raportam la lumea din jurul nostru. Este acel alter ego care , dincolo de orice constrangeri religioase sau credinte , ne fura linistea si somnul, atunci cand considera ca gresim facand un rau . Doar ca unii dintre noi o au iar , altora cu siguranta le lipseste cu desavarsire .

 3. Sunt foarte incantata de toate clipurile postare pe contul Dvs. Ar fi fost interesant sa aflam și pdv al domnului doctor neurochirurg Leon Dănăilă (care e și foarte simpatic, de altfel). Cine știe, ar fi o idee o discuție cu dumnealui pe viitor 🤩.
  Va mulțumesc frumos pentru toate subiectele acestea interesante!
  Nu știu când au trecut cele 2 ore și 50 de secunde😍.
  Succes Dvs. și invitaților Dvs.!

 4. Eu știam că animalele nu au conșttiință, cel mult conștiență! Nici măcar de sine! Când se văd în oglindă nu se recunosc ! Conștiința ține de ființa rațională, socială și morală. Dacă e religioasă persoana, are morală religioasă și e mai mult decît conștientă, e înduhovnicită !

 5. asteptam si partea a 2a cu liberul arbitru, dar ideal ar fi ca emisiunea sa nu fie limitata la 2 ore … imi amintesc ca primele emisiuni pe teme fotbalistice (procesul etapei) aveau doar ora de inceput fara nimic de final, si uneori durau si 5-6 ore, ar fi o chestie interesanta ca o discutie de genul sa ajunga tot pe acolo pt. ca prezinta interes

 6. Salutări voioase !!!!!!!
  O altă părere, despre subiect, din alt unghi ar fi:
  Conștiența e capacitatea personală de a alege ferm, respectând legile de existență, în mod conștient sau mecanic dar deasupra influențelor care se manifestă.
  Poate, din zece definiții limitate, întocmiți una bună.
  Știu că "legile de existență" sună oarecum ciudat dar nu pot să le spun altfel. Un reper e diferența între "a fi" și "a exista".
  Toate bune

 7. Ar fi mers o ediție maraton de 4-6 ore fără probleme. Oameni de seamă, care excelează în domeniile lor și care își exprima punctul de vedere despre un subiect atât de ofertant. Pur și simplu, o placere. Aștept sa vad moderatorul și în alte dezbateri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *