Dezinformare și pseudoștiință. Masa rotundă 1: Noua dezordine informațională UBB Cluj – Oxford Univ.

0
(0)

Vineri, 1 aprilie 2022, 16.00-18.00 – Noua dezordine informațională

Invitați: Alina Bârgăoanu, Ciprian Mihali, Marius Turda

Moderator: Bianca Pădurean

Organizatori:

„Challenging Pseudoscience” – Group at the Royal Institution of Great Britain
„Confront Eugenics” (Oxford) – www.confront-eugenics.org
Centrul de Filosofie Aplicată al Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

12 Comments

  1. Da, dar totuși emită centrele nucleare tritiu în apele de răcire, în Franța care sunt evacuate în râurile după aia. Plus că reciclarea tijelor nu este așa de eficientă precum spun companiile responsabili.

  2. La minutul 55 s-a spus ceva foarte interesant,despre adevăr si falsitate. Să presupunem că la o oarecare masă s-ar întâlni cate un reprezentant al oricărei religii,in plus un om de știință materalist si,un om de știință spiritualizat.Sunt convins că fiecare ar spune despre ceilalți ori că sunt nebuni ori falși. Credeți sau nu,toti au atat de multe argumente,privite din perspective atât de credibile, că dacă ați fi focusati numai pe argumentele fiecăruia, câțiva ani,ati ajunge la aceasi concluzie.Intrebarea mea este: știm sau credem că știm ce este știința sau adevarul ?

  3. Dezinformarea se refera si la prezentarea partiala a unui "fenomen". Este, de altfel, un fenomen "normal" in mediul jurnalismului (in general, inclusiv cel stiintific); exemplu, recenta emisiune a lui Cristian Presura cu privire la China si rolul sau in societatea actuala. Invitand un diplomat (cu state vechi), orice "orb" si-ar fi data seama cam ce tip de "informatie/discurs" urma sa se "produca/reproduca" in cursul emisiunii ….

  4. …..aproximativ dela minutul 40:39 am urmărit un discurs organizat ( Ciprian Mihali) pentru care merita sa revi asupra lui, inclusiv intervențiile care problematizeaza subiectul dezinformării, restul este vorbărie fără șir……un discurs coerent este structurat de un aparat conceptual care organizează informația oferită prin exemple

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *