Efectul Coandă

0
(0)

Cristian Presura la “Jurnalul de Stiinte”
https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/descoperiri/ce-este-efectul-coanda-fenomenul-care-a-revolutionat-aeronautica-1041395

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

7 Comments

  1. cum explicați similitudinea dintre efectul Coandă în dinamica fluidelor și curbarea luminii la trecerea pe lângă un corp ceresc – cu masă uriașă, bineînțeles?

  2. O aplicatie a efecului ii Notar. Mai era un cercetator a acestor efecte in fluide denumit Schauberger, el studia implozia cu efect de bumerang a fluidelor in incercarea de a face fluidele sa aibe o miscare perpetua.chiar a conceput niste dispozitive pentru apa si pentru aer ,cel pentru aer era denumit Repulsine si sa dovedit ineficient .ideea era ca aerul sa fie expulzat centrifugal pe orizontala si sa se intoarca deasupra dispozitivului sub forma de surub punand in miscare dispozitivul ,astfel forta centripeta a aerului sa poata expulza aerul din dispozitiv si tot asa intrun ciclu perpetum. studiind problema am vazut doua cutume, 1 se pierdea puterea aerului centripet in atmosfera si 2 nu avea rezervor de vid ,adica ca sa menti un lucru in miscare e necesar sa menti diferenta de potential . Teoretic daca s-ar fi facut dispozitivul cu un rezervor de vid si l-ar fi facut cu circuit inchis si punand vapori fierbinti in loc de aer ar fi avut succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *