Misterul magneților

0
(0)

Cristian Presura la “Jurnalul de Stiinte”
https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/descoperiri/misterul-magnetilor-explicat-de-fizicianul-cristian-presura-1045671

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

4 Comments

  1. Buna ziua. Cu tot respectul vreau sa va pun o intrebare care nu o sa va placa : Stim ca pulsoximetrele de pus pe deget ne furnizeaza saturatia de oxigen din sange dar si pulsul folosind aceeasi lumina emisa de un led . Intrebarea mea este ce ati inventat dvs. din moment ce acelasi lucru exista cu mult inainte de inventia numita "ceas cu masurarea pulsului" ? Multumesc si astept sa imi raspundeti aici.

  2. Magnetul natural este magnetita si poli magnetici Nord Sud sunt in mod egal la o bucata de magnet nu ca cel colorat 80 % gri si 20 % rosu la taierea sau ruperea magnetului asi formeaza doi poli egali datorita campului magnetic al pamantului care este de fapt un camp electromagnetic deci campul electomagnetic al pamantului este un emitor iar magnetita un receptor . Asa se fac si magnetii artificiali cu un soc (electromagnetic putenic) si (neodim) procesul este mult mai complex.

  3. Buna ziua,
    O intrebare.Eu folosesc foarte des invertorul de sudura pentru a suda clasic cu electrod(sudura MMA).Credeti ca in jurul arcului magnetic care se formeaza in momentul in care se face scurtcircuitul dintre electrod si materialul de sudat se formeaza un camp magnetic periculos pentru corpul uman aflat in apropiere?

    Va multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *