Efectul Coriolis, explicat de fizicianul Cristian Presură

0
(0)

Cristian Presura la “Jurnalul de Stiinte”
https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/natura-si-mediu/efectul-coriolis-explicat-de-fizicianul-cristian-presura-1049667

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

10 Comments

 1. Domnul fizician spune niște aberații pe care nu le crede nici el , pariez că nu realizează că omul nu a ajuns pe lună. Extratereștrii nu există, totul e o minciună NASA pentru a justifica miliardele de dolari cheltuite degeaba…..

 2. Bai mansonule ….de ce minți mă ce te pun sponsori?….de ce mintiti lumea ?toată lumea știe că sunteți niște marionete care au câștigat niste amarate de burse și cică ei sunt genii…..bai mincinosule tu știi că vb prosti….teoria proasta care ai învățat o tu o poate învăța orice om….asta nu înseamnă că ești geniu….de ce explici după un glob care in ultimii 500 de anii a fost modificată…..tu ești un mincinos sau prost informat eu cred că ești un mincinos bolnav……voi ăștia care vă credeți capete iluminate tu crezi in Lucifer mansonule bolnav

 3. Ce inseamna inaltimi foarte mari? Ca avioanele la 10 km inaltime nu par sa sufere…fiindca daca ar avea acest efect acestea ar avea dificultate in a ateriza mai ales la cursele foarte lungi…sau cand a sarit din stratosfera austriacul de la red bull…trebuia sa aterizeze…hoho departe dar el a aterizat aproape de unde sa inaltat.

 4. Dacă un avion decolează de la Polul Nord ( unde viteza de rotație a Pământului în jurul axei sale este de 0 Km/h) pe linia medianei către România în jurul paralelei 45(unde viteza de rotație a Pământului în jurul axei sale este de 1178,80 Km/h), avionul ar ajunge la destinație?
  Distanța dintre Polul Nord și un reper din România este de 6000 km. Dacă viteza avionului este în medie de 500km/h atunci ar ajunge la destinație în 12 de ore.
  Totuși în timpul celor 12 ore, România s-a îndepărtat de linia meridiană de la momentul decolării cu 12 ore x 1178,80km/h = 14145,62 km către Est. Lungimea arcului de cerc pentru paralela 45 = 28291,255 km.
  Dacă am zbura către România după 12 ore ea ar fi diametral opusă pe Glob?
  Rezolvarea?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *