LIVE: Cercetare de Nobel în biologia moleculară

0
(0)

Mircea Ivan este unul dintre cei mai reputati cercetatori romani in biologie moleculara. ​Cercetarea lui a contribuit la atribuirea premiului Nobel in medicina in 2019. Dupa video , continuam discutia pe https://www.discord.gg/presura impreuna cu un alt cercetator in biologie moleculara, Horea Szedlaceck!
Cercetatorii William G. Kaelin Jr, Sir Peter J. Ratcliffe si Gregg L. Semenza au primit luni Premiul Nobel pentru Medicina in 2019. Cercetarile lor au ajutat la descoperirea si intelegerea modului in care celulele simt si se adapteaza la nivelul de oxigen disponibil, iar Mircea Ivan a jucat un rol esential in aceasta descoperire. De Ziua Nationala, o discutie despre biologie moleculara si cercetare cu Mircea Ivan.

Similar Posts:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

14 Comments

  1. Ma bucur sa ascult podcast-uri cu astfel de personalitati importante care dupa cum putem vedea ne reprezinta tara si in strainatate! Felicitari domnule Cristian Presura! Aveti toata sustinerea mea! La multi ani, Romania!

  2. Buna seara. Pun intrebarea asta la ultimul clip cu speranta ca sunt sanse mai mari sa vedeti comentariul. Sunt foarte curios cum se calculeaza cat de vechi este un obiect. Nu neaparat calculul in sine dar ma intereseaza ce ii face pe oamenii de stiinta sa stie ca un asteroid are N milioane de ani sau la scara mai mica, da unde stiu arheologii acum cat timp a murit fosila sau a fost facuta o vaza sau un obiect 😅 sunt foarte curios, m-am gandit si nu pot gasii nici o explicatie

  3. Este interesant cum oameni că Mircea Ivan își pun amprenta asupra cercetării științifice într-un mod atât de discret dar cu rezultate colosale pentru omenire. Aceștia sunt românii de calitate superioară care fac să trăim cu fruntea sus. Multumesc că-i aduceți în fața noastră și ne arătați că se poate face performanță cu multă pasiune și muncă.Felicitări tuturor românilor de acest gen.

  4. Din pacate, invitatul s a exprimat la un nivel mult prea ridicat, astfel incat a fost ff greu de inteles. Desi dl. Presura a incercat sa l aduca cu piciorele pe pamant, nu a reusit.

  5. "bai" Cristi vreau sa iti fac o sugestie. In primul rand felicitari ca ai gasit o cale sa dai o voce unor giganti care sunt cu adevarat ceea ce numim OM. Pentru ca cei mai valorosi nu se pot exprima decat afara, iti propun sa incercam sa reducem sau chiar sa eliminam "licheaua"! Imagineaza-ti un student la biologie care urmareste asta si il descopera pe Mircea. Entuziasmul lui va fii maxim. Tu si Mircea oricum sunteti giganti, dar lasa tanarul sa descopere asta ca sa obtii entuziasmul max. Spune doar Mircea si Nobel si lasa restul in seama celui ce va urmareste. Ceea ce faci tu poate fi o sansa pentru o oaza de adevar si sinceritate in tara aia in care numai licheaua este in varf. Cu dragoste…

  6. O intrebare pentru Mircea daca imi permite!
    Ai vazut cum cele mai luminate minti ale umanitatii fac plecaciuni in fata regelui (un pacalici)! Nu pot sa inteleg ce este cu lipsa asta de demnitate la oameni care cu adevarat isi dedica viata ca sa afle pe ce lume traim! Cu dragoste…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *